Aktuelnosti

EP ZA MUŠKARCE – SRBI VELEMAJSTORI SPEKTAKLA

 

Specijalno za sajt www.odbojka-volleyball.com iz Varšave:

 

Kada igra reprezentacija Srbije, uvek je to spektakl. Ali ovakav, kakvim je počelo Evropsko prvenstvo u Poljskoj do sada nije viđen, jer je odigran pred rekordnim brojem gledalaca na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Sa jedne strane domaćin i svetski prvak, potpomognut sa više od 65 hiljada navijača, sa druge maksimalno koncentrisani i motivisani odbojkaši Srbije koji su „ohladili“ gore pomenute i trijumfovali maksimalnim rezultatom.

Varsava

Duel sličan ovom imali su isti akteri pre blizu tri godine i tada je Poljska iskoristila sve prednosti, uključujući možda i impresioniranost srpskog tima da pobedi. Ovog puta, to se nije ponovilo. Srpski tim je servirao sjajno, selektor Nikola Grbić sa svojim stručnim štabom je napravio sjajnu taktiku. Servisima je mahom „napadan“ Kurek, koji je na taj način bio skoro izbačen iz napada, a s obzirom da „kroz sredinu“ nisu baš mogli, Poljaci su imali veliki problem u tom elementu. Varsava1Posle 2:0 i 16:11 za naš tim, selektor domaćna De Đorđi, izmenio je skoro celu postavu. To umalo da mu donese rezultat, ali je 18:18 bio maksimum koji je njegov tim napravio. Stvari su u svoje ruke uzeli Petrić, Luburić, Lisinac, Podraščanin, Kovačević, Jovović i Rosić, pa su im se vrlo brzo na terenu pridružili i ostali što je značilo da je slavlje počelo.

Ovom pobedom su srpski odbojkaši pokazali da su majstori spektakla, ali i da su bili realni u najavama da očekuju visok plasman na ovom takmičenju.

 

Nenad Kostić