Aktuelnosti

SP KADETKINJA – LEKCIJA OD KOREJE

Kadetska reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Argentini igra ispod svojih mogućnosti i to se sa sigurnošću može tvrditi posle još jednog poraza. Od njih je ovog puta u četiri seta bila bolje Koreja, pa ih je time „bacila“ u doigravanje za plasman od 13. do 16. mesta. Tamo ih opet, po drugi put na ovom takmičenju, čeka selekcija Poljska (subota, 21,00 čas).

Izgleda da plave devojke jedva da su se malo oporavile od poraza od Japana, a naleteli su na još jednu selekciju sa sličnim sistemom igre. Koreja je igrala mnogo bolje, prevashodno u servisu, što se i te kako vidi pogledom na statistiku. Time su stvarali veliku prednost koju naš tim nije uspevao da stigne. Jedino je u drugom delu srpska reprezentacija bila ta koja je diktirala igru, što se osetilo i po rezultatu koji je bio i po pet poena „u plusu“. I pored loše partija, mogao je naš tim i do taj breka, posle neverovatne serije poena, od 10:20 do 20:20, ali su opet koncentracija, bolja odbrana i rešenja u napadu bili presudni. Brojne izmene nisu urodile plodom, energije je bilo malo da se napravi preokret.

-Mislio sam da ćemo nastaviti kao u ona tri seta duela sa Japanom, ali Koreja nam je održala lekciju u svim elementima, najviše u dobrom servisu, odbrani i borbenosti. Kada Sara Carić ne igra, a ovo joj je bila najlošija partija na Svetskom prvenstvu, mi nemamo rešenje u napadu. Takođe, kada su igrači na poziciji srednjeg blokera najefikasniji, onda se tom timu ne piše dobro. Izostao je učinak krajnjih igrača, gde nije bilo raspoloženog pojedinca, pa nam ostaje da se borimo za 13. mesto. Verujem da ćemo utakmicu sa Poljskom odigrati mnogo bolje nego ovu – rekao je selektor Jovo Caković.

Dešavalo se da tim Koreje osvaja poene u seriji, a da naše devoje skoro stoje bez ideje i rešenja. Treba da 15 – tak časova zaboraviti sve, oporavitise od poraza i usmeriti misli ka Poljskoj kako bi im se revanširali za poraz od pre nekoliko dana i bar malo popraviti trenutnu krizu i igre i rezultata.

-Ne treba trošiti reči o Poljakinjama sa kojima smo se ove godine sastajali. Ovaj poraz od Koreje je bio još jedno naše bledo izdanje posle koga imamo za čim da žalimo jer znamo da možemo više. Stvarno se nadam da ćemo popraviti igru i pobediti Poljsku – istakla je Barbara Batinić.

Biće to duel dve „ranjene“ selekcije, koje su sebe videle plasmanom mnogo više nego što je to trenutno, ali je izgleda upravo ovo frealno stanje.

 

Statistika Serbia Korea

 

 

1 Responses

  1. Dobro je deco, bravo u svakom slucaju. Bice od vas nesto. Nije mala svar igrati na Svetskom prvenstvu!!!

Comments are closed.