Aktuelnosti

ESTONAC PEVKUR ŽELI NA ČELO CEV

Bliži se jun, mesec kada će biti obavljeni izbori u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji. To znači da aktuelnom predsdniku CEV, Aleksandru Boričiću ističe (prvi) mandat i da će se održati izborna skupština na kojoj će se glasati.

Prvi je svoju kandidaturu podneo Estonac Hano Pevkur. On je u nekoliko rečenica putem video poruke izneo neke svoje stavove, predloge i razloge zbog čega smatra da je on taj koji treba da vodi evropsku odbojku.

Inače, radi se o nekadašnjem igraču i treneru, danas predsedniku Odbojkaške federacije Estonije, aktuelnom potpredsedniku CEV i članu Upravnog odbora FIVB. Takođe, Hano Pevkur je bio i ministar socijalnih posleova Estonije od 2009. do 2012, ministar pravde naredne dve godine i još dve je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Sigurno je da on neće biti jedini kandidat, kao što je i sigurno da će svoju kandidaturu za nastavak posla u koji je uneo velike pozitivne promene u protekle četiri godine, uskoro obelodaniti i Aleksandar Boričić, aktuelni predsednik CEV.

 

 

 

http://www.provolleycamp.com/