Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (M) – ŠPANCIMA POKLONJEN SET

Upozoravao je još pre par dana Slobodan Kovač da su mnoge selekcije na Evopskom šampionatu iznenadile igrom i da su mnogi favoriti sa druge strane gobili po neki set ili bod. Zato je naglašavao pristup i koncentraciju, kako ni selekcija Srbije ne bi došla u neprijatnu situaciju. Nije se desilo, ali je moglo, jer su Španci igrali odlično, u mnogome iznenadili naše momke, koji su ipak kada su videli da đavo može da odnese šalu, malo podigli ritam, koncentraciju i kvalitet je onda rezultovao sa tri nova boda.

Telo– Oni jednostavno nisu imali šta da izgube i videlo se da uživaju u svakom poenu, u postavi gde su igrali neki igrači koji do sada nisu mnogo. Ta njihova igra bez opterećenja nam je donela određene probleme, jer delovali smo neorganizovano i počeli smo da razmišljamo o tome šta će oni da odigraju, a ne kako mi da igramo. Međutim, postali smo agresivniji i koncentrisaniji, profunkcionisao je blok i sve je bilo lakše. Bila nam je potrebna jedna ovakva utakmicam jer nas tek čekaju teški rivali, a svakako je dobra stvar i kada tim ne igra dobro, a pobeđuje i ima još mogućnosti za napredak – istakao je Slobodan Kovač selektor srpske selekcije.

Blok jeste bio glavna odlika našeg tima, a predljačio je sa skoro polovinom od ukupnih 13, Aleksandar Okolić koji je dobio šansu da odigra ceo meč. Ostali elementi su bili dobri, mada sasvim sigurno da tim ovog renomea, sa ovakvim pojedincima, svakako može i više. Nema sumnje da će tako i biti, jer kad se neko i posle lošijeg izdanja ostavi na 19 poena, onda je to pouzdan znak.

Potke– Trebalo je malo agresivnije od starta, ali dobro, Zadovoljan sam što smo pobedili treću utakmicu za redom, osvojili nova tri boda i održavamo rita pobeda. Očekuju nas utakmice protiv Belgije i Austrije gde ćemo gledati danastavimo po istom sistemu, kako bi ostali prvi u grupi i imali lakšeg rivala u osmini finala – prokomentarisao je Marko Podraščanin.

Utorak je za naše momke slobodan dan, što se utakmice tiče, ali da će analize dosadašnje igre biti, svakako da hoće, kao i smišljanja nove strategije za ono što tek sledi. Neka samo ovako nastave.

Statistika Srbija Spanija

 

A GRUPA (Francuska), prvi dan: Bugarska – Grčka 3:0, Italija – Portugalija 3:0, Francuska – Rumunija 3:0, drugi dan: Bugarska – Rumunija 3:0, Italija – Grčka 3:1, treći dan: Francuska – Grčka 3:0, Bugarska – Portugalija 3:1, četvrti dan: Italija – Rumunija 3:1, Francuska – Portugalija 3;1, peti dan: Grčka – Rumunija 3:1, Francuska – Bugarska 3:0.

B GRUPA (Belgija), prvi dan: Srbija – Nemačka 3:0, Slovačka – Španija 3:2, Belgija – Austrija 3:0, drugi dan: Slovačka – Austrija 3:1, Belgija – Nemačka 3:2, treći dan: Belgija – Španija 3:0, Srbija – Slovačka 3:0, četvrti dan: Nemačka – Austrija 3:0, Srbija – Španija 3:1.

C GRUPA (Slovenija), prvi dan: Rusija – Turska 3:1, Finska – Severna Makedonija 3:1, Slovenija – Belorusija 3:0, drugi dan: Turska – Severna Makedonija3:0, Rusija – Belorusija 3:1, treći dan: Rusija – Severna Makedonija 3:0, Slovenija – Finska 3:1, četvrti dan: Belorusija – Finska 3:2, Turska – Slovenija 0:3, peti dan: Rusija – Finska 3:0, Severna Makedonija – Belorusija 3:1.

D GRUPA (Holandija), prvi dan: Ukrajina – Češka 3:0, Poljska – Estonija 3:1, Holandija – Crna Gora 3:0, drugi dan: Holandija – Ukrajina 3:0, Crna Gora – Estonija 3:0, treći dan: Poljska – Holandija 3:0, Češka – Estonija 3:0, četvrti dan: Ukrajina – Crna Gora 3:1, Poljska – Češka 3:0.