Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – LAGANI BODOVI U MATINEU

Posle dve dobre igre koje su stale nenagrađene, treća je bila sreća za srpski nacionalni tim na Svetskom kupu. U matineu, u vremenu u kome se obično doručkuje (a u Srbiji, odakle su stigle tri i po dana ranije nije ni blizu svanuća), plave devojke su maksimalnim rezultatom savladale Keniju. Znalo se i pre meča ko je tim koji ima ulogu favorita, ali se isto znalo da Kenija može da napravi problem ukoliko se ne shvati na pravi način.

inactionSve što su proztivnice uradile bilo je do njihovog vođstva 5:3 u prvom setu. Usledila je potom serija od 8:0, set je brzo bio gotov, a malo potom i ostala dva, pa su prva tri boda upisana za 70 – tak minuta igre. Pobeda je bila namenjena Mini Popović, koja je proslavila rođendan i koja je posle lakše povrede prvi put kročila na teren u Hamamacuu. Nešto slično važi i za Jelenu Blagojević, koja se povredila na polufinalu Evropskog prvenstva. Ako se tome doda da je i Bojana Milenković odigrala malo duže, i to dobro, onda se dolazi do zaključka da ovaj meč ima mnogo više koristi od osvajanja tri boda. Uopšte, kako je koji set odmicao, tako je Aleksandar Vladisavljev koristio priliku da napravi što više izmena i skoro svim devojkama pruži priliku da provedu vreme na terenu i doprinesu pobedi. Da se birao najbolji pojedinac, to bi najverovatnije bila Maja Aleksić, a ona bi opet sasvim sigurno rekla da je to učinak celog tima, što upravo i jeste.

– Ovo mi je prva pobeda u dresu reprezentacije i zato mi je draga i zato ću je pamti. Mislim da smo od početka stavili Kenijkama do znanja da je kvalitet u svim elementima na našoj strani, a verujem da će ovaj trijumf značiti i korak napred u našoj igri – prokomentarisala je meč Mila Đorđević.

I selektor Kenije, Pol Vitok, kao dan ranije Karč Kiralji, imao je samo reči hvale za našu selekciju, rekavši između ostalog da je bila čest igrati protiv svetskog i evroksog šampiona, kao i da je njegov tim imao šta da nauči. Selekcija koja se na ovom Svetskom kupu sjajno zabavlja i igra opušteno, a uz to prezentuje čudne frizure, spada u red onih – simpatičnih. Sa druge strane, naš tim je delovao dobro, sveže (uprkos vremenu odigravanja utakmice)…

WC2019_logo– Više nas je brinuo rani početak, da li ćemo se dovoljno brzo razbuditi, nego protivnik. Naravno, nije ni lako igrati sa Kenijom koja igra uslovno rečeno “divlju” odbojku, ali srećna sam zbog brze pobede, zbog šanse koju su dobile sve devojke, što smo delovale uigranije, a i zbog rođendana Mine Popović. Dobra atmosfera je vrlo bitna za nas, bitno je i što smo sve zdrave i nadam se da ćemo imati što više dobijenih mečeva, jer se na osnovu toga kreira timski duh – istakla je Jelena Blagojević.

Kao “nagradu” za matine pobedu, devojke su od Aleksandra Vladisavljeva, koji je istakao da je više nego zadovoljan izdanjem svih igračica, dobile – popodnevni trening. On je bio planiran i ranije, a to je stvarno nešto što je devojkama preko potrebno. A utorak je na Svetskom kupu slobodan dan.

 

REZULTATI

Prvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

TABELA

1. Kina                    3       3       0       9

2. Holandija          3       3       0       9

3. SAD                    3       3       0       9

4. Rusija                 3       2       1       5

5. Brazil                  3       2       1       5

6. D. Republika     3       2       1       5

7. Srbija                  3       1       2       4

8. Japan                 3       1       2       4

9. Koreja                3       1       2       3

10. Kamerun         3       0      3       1

11. Argentina        3       0       3       0

12. Kenija              3       0       3       0

Četvrto kolo (sreda): Srbija – Argentina, Rusija – Koreja, SAD – Holandija, Kina – Dominikanska Republika, Brazil – Kenija, Japan – Kamerun.