Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (Ž) – ČETVRTFINALU SE U ZUBE NE GLEDA

Motivacija je ipak ključni faktor igre naših devojaka na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Plave dame su se plasirale u četvrtfinale takmičenja u kome brane šampionsku titulu, a tamo su stigle tako što su “kući poslale” Rumuniju, ali i posle još jedne igre igre koja nije ni blizu njihovog nivoa. Naravno, i to je bilo dovoljno da se preskoči još jedna prepreka i po završetku utakmice napravi nova pobednička fotografija. Naredni meč, za plasman u polufinale, srpske odbojkašice igraju u sredu od 16 časova, a rival će im biti Bugarska, koja je maksimalnim rezultatom bila bolja od možda i favorizovanog Azerbejdžana. Tako će se dve komšijske reprezentacije, koje su igrale čak i prijateljske mečeve, boriti u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

SikiPovratak na duel sa Rumunkama… Pobeda dobija na značaju i ako se zna da na terenu ni trenutka nije provela naša najubojitija odbojkašica, Tijana Bošković, kao i da je stručni štab sa Zoranom Terzićem na čelu opet dao priliku velikom broju devojaka da osete teren i posle dva dana pauze malo se prodrmaju. O Rumunkama se dosta toga znalo, ali ni one, kao ni sve prethodne selekcije (izuzimajući Tursku), iskoristile su malo ležerniji pristup i “kasnije zagrevanje” kako bi se “rastrčale i raspucale”. Zbog toga su evropske šampionke imale prilično problema da “prelome” prvi set, a i da u trećem meč privedu kraju i izbegnu njegov eventualni produžetak. Ako bi se gledao pojedinačni učinak, onda bi Mina Popović sigurno ponela epitet najkorisnijeg igrača, a ako bi iz ovog meča trebalo izdvojiti elemenat koji mora da se popravi, onda bi to sigurno bio servis.

Bilo kako bilo, pobedi, pogotovo onoj koja vodi u četvrtfinale Evropskog prvenstva, se u zube ne gleda, ali svi su svesni da igra mora, i da će sigurno da bude bolja, kako se bude ulazilo u finiš i pričalo o raspodeli odličja. A naša selekcija čini se, do tada ima još najviše rezervi.

Telo– Nismo počeli dobro, ali smo bez većih problema izborile plasman u četvrtfinale. Bila je ovo još jedna dobra prilika za devojke koje manje ulaze u igru da se priviknu na neke situacije i osete šta znači igrati eliminacije. Znali smo da Rumunija nije selekcija koja je na našem nivou, ali ipak smo srećni što smo se plasirali u četvrtfinale i sa nestrpljenjem očekujemo taj meč – poručila je Maja Ognjenović.

Statistika Srbija Rumunija

REZULTATI OSMINE FINALA

Srbija – Rumunija 3:1

Bugarska – Azerbejdžan 3:0

 

Rusija – Belgija 3:1

Italija – Slovačka 3:0

 

Holandija – Grčka 3:0

Turska – Hrvatska 3:2

 

Poljska – Španija 3:0

Nemačka – Slovenija 3:0

 

PAROVI ČETVRTFINALA

Srbija – Bugarska

Rusija – Italija

 

Holandija – Turska

Poljska – Nemačka