Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (Ž) – SA NAVIJAČIMA U POLUFINALE

Evropske šampionke su na samo dva koraka od odbrane trona. Bugarska je možda napravila iznenađenje u četvrtfinalu, ali je to za njih bio maksimum. Što se tiče najboljeg tima na planeti, on ima još dosta rezervi, a uprkos tome, izdanje koje su pružile bilo je sasvim dovoljno da, prema očekivanjima, mora se ponoviti, maksimalno, izbori plasman među četiri najbolje na Starom kontinentu.

TeloSam rezultat dovoljno govori o odnosu snaga na terenu, gde se od starta znalo ko je u kojoj kategoriji, ko je favorit, kao i da autsajder nema baš čemu da se nada. Što bi se reklo, mogao je meč da traje i sedam dana, teško da bi Bugarke osvojile set. Maksimalan pristup, koncentracija u napadu i odbrani, preciznost smečeva, dobro postavljanje u bloku kao i njegova zaštita, a sve to uz glasnu podrsku navijača koji su stigli iz Srbije i koji su napravili sjajnu atmosferu na tribinama dvorane u Ankari. Uz nekoliko atraktivnih poena, za njihovu dušu, kada je Maja Ognjenović “sakrivala” loptu, meč je zavrsen vrlo brzo, doduše tek posle male nervoze pri samom, tek da bez nje ne prođe i ovaj meč.IMG_20190904_171504

– Sve ide prema planu. Nismo imale oscilacija kao što je to bilo u nekim ranijim utakmicama. Došli mo u fazu takmičenja u kojoj više nema slabih. Svi žele medalju, ali mi imamo dovoljno iskustva da se nosimo sa takvim izaovima i kao uvek, nećemo se mnogo obazirati na to ko je sa druge strane mreze – jasna je poruka Silvije Popović.

Statistika Srbija Bugarska