Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (Ž) – NAJBOLJI NA SVETU U BORBI ZA FINALE

Prema očekivanjima su se našim najboljim odbojkašicama u polufinalu pridružile i Italijanke. Tako će se u borbi za finale Evropskog prvenstva, našle selekcije koje su pre nepunih godinu dana igrale finale šampionata planete, a susret je najverovatnije igra u subotu od 16 časova.

Za razliku od naših devojaka, selekcija Italije je imala velikih problema da nadigra nadahnutu Rusiju (25:27, 25:21, 27:25, 25:21). Prvio set je “zbornaja” rešila u svoju korist, najavila iznenađenje, ali su se Italikjenke brzo vratile. Set odluke je bio treći, gde se do samog njegovog kraja vodila bespoštedna borba, a kada su ga osvojile, put do polufinala im je bio znatno olakšan. Biće to novi duel dve možda trenutno najbolje igračice na svetu, Tijane Bošković i Pole Egonu, ali mnogo će se pitati i drugi.

Ne veliko, već ogromno iznenađenje napravile su domaće odbojkašice. Kao da su Turkinje vaskrsle posle onog duela sa Hrvatskom, gde su mogle da završe takmičenje kada se niko nije nadao. Holandija je bila favorit, na osnovu igračkog potencijala, ali i trenutne forme. I ništa od toga nije odlučivalo. Podršku od 11000 navijača, turski sastav je pretvorio u maksimalnu pobedu i onemogućio “lale” da brane srebro iz Bakua od pre dve godine.

Telo

Malo je nedostajalo da se u drugom delu “kostura” desi još jedno iznenađenje. Poljakinje su se kockale, dozvolivši da Nemice budu te koje su u većem delu utakmice vodile igru i za sve se pitale. Kada su videle da mogu da ostanu bez toliko željenog polufinala, kao da su zaigrale najkoncentrisanije na celom šampionatu. U taj – breku nisu dozvolile sebi nove trzavice, već su silovitim finišom odagnale sve sumnje u konačan trijumf.

REZULTATI ČETVRTFINALA

Srbija – Bugarska 3:0

Italija – Rusija 3:1

Turska – Holandija 3:0

Poljska – Nemačka

 

PAROVI POLUFINALA

Srbija – Italija (subota 16 časova)

Turska – Poljska (subota 18,30)