Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (Ž) – START BEZ GREŠKE

Šampion Evrope uspešno je krenuo u odbranu trona. Najbolja ženska selekcija Srbije je u prvom kolu prvenstva Starog kontinenta prema očekivanju, bez mnogo napora, a sa mnogo rezervi, u igri gde je svaka devojka dala svoj doprinos, savladala Finsku, naravno maksimalnim rezultatom.

Izuzev samog početka meča, kada su protivnice povele sa 4:0, a gde se ni tada niko nije uzbuđivao, sve drugo bilo je u znaku tima Zorana Terzića. Trofejni srpski stručnjak je kako je meč odmicao, davao priliku svim devojkama da u premijeri provedu manje ili više vremena na terenu, jer će to “upoznavanje” sigurno kasnije prilično značiti igračicama. Svima osim Silviji Popović, koja će na teren u nekom narednom periodu, kada se bude u potpunosti oporavila od povrede. O utakmici nema mnogo šta da se kaže. Stvari su posle pomenutog početka vrlo brzo došle na svoje mesto, svi elementi su bili daleko na strani plavih dama, a one su u raznovrsnoj igri samo gledale da duel traje što kraće.

– Nekako smo sa nestrpljenjem čekali da sve počne i zadovoljna sam kako je izgledalo na premijeri. Sve devojke su dobile priliku da igraju, startovali smo maksimalnom pobedom kako smo i očekivali i sve nekako ide svojim tokom. Imamo dan pauze, koji ćemo iskoristiti za kvalitetan trening i pripremu za utakmice koje nas očekuju – prokomentarisala je Maja Ognjenović.

Naredni meč naše devojke igraju protiv Bugarske (nedelja 16 časova).

Statistika Srbija Finska

 

REZULTATI
A GRUPA (Turska), prvo kolo: Francuska – Bugarska 3:2, Srbija – Finska 3:0, Turska – Grčka 3:0,

B GRUPA (Poljska), prvo kolo: Belgija – Ukrajina 3:0, Italija – Portugalija 3:0, Poljska – Slovenija 3:0,

C GRUPA (Mađarska), prvo kolo: Azerbejdžan – Hrvatska 3:2, Holandija – Rumunija 3:0, Mađarska – Estonija 3:0,

D GRUPA (Slovačka), prvo kolo: Nemačka – Švajcarska 3:0, Rusija – Belorusija 3:0, Slovačka – Španija 3:0