Više od igre

PONOVIO “RADI” OBILIĆ

Jean od klubova za koje su mnogi u dilemo da li spadaju u red “velikih malih” ili “malih velikih” svakako je Obilić. Spada među one sa najdužom tradicijom, a nedavno je proslavio redak jubilej – 66 godina postojanja, dao je mnogo dobrih igrača i igračica, reprezentativnog kalibra (npr. Jelena Nikolić), uz nekoliko trenera koji su proslavili klub (npr. Goran i Dragan Nešić).

U poslednjih nekoliko godina, mada je to preko deceniju i po, Obilić je imao problem koji tišti veliki broj klubova u današnje vreme – finasije. Iako su im mnogi i po nekoliko puta predvideli “katanac”, oni su na čudne načine, ali uspevali da se izdignu iznad svih problema i ostave sebe i veliki broj svojih članova “u životu”.

– Od osnivanja do dan danas, nekoliko puta smo počinjali što se kaže “od nule”, od najnižih liga, gde smno dolazili upravo zbog loše finansijske situacije. Međutim, uvek smo radom, marljivošću, disciplinom i odanošću članova postizali dobre rezultate, iako danas zaostajemo za onima koje smo mnogo puta ostavljali iza sebe. Verujemo da će tako biti i ovog puta. Okupili smo se početkom jula, možda smo i sami iznenađeni brojem devojčica koje imamo, a oslonili smo se na svoje nekadašnje članove pa smo angažovali nekadašnju igračicu Aleksandru Lukić za trenera, a Sanju Bursać za tim menadžera. Prva će biti tu stalno, druga će nam, shodno tome da još uvek aktivno igra, pomagati kada bude u mogućnosti. Hoćemo da vratimo bar deo starog sjaja kluba koji su svi voleli, a koji su mnogi skoro i zaboravili – istakao je “alfa i omega” kluba sa Vračara, Slobodan Milošević.

Iako su daleko od elite, kojoj su pripadali veliki broj godina, i to u vreme kada je država bila daleko veća, iako skoro da “krpe kraj sa krajem”, nemaju nameru da odustanu od svojih izvornih sportskih načela, da se kroz odbojku uspešno stvaraju sportisti, a od sportista – ljudi.