Aktuelnosti Gran pri

F6 . GRAN PRI 2017.   I ITALIJA ĆE OSETITI SNAGU

Pred drugu utakmicu u grupi i Srpkinje i Italijanke dišu punim plućima i ne kriju zadovoljstvo jer su se plasirale među četiri najbolje na ovogodišnjem Gran priju. Međusobni susret (petak 09,00), odlučiće „samo“ ko će sa koje pozicije u polufinale i ko bi, ako sve bude „kako treba“ trebalo da izbegne Kinu. Amerika, kao svetski šampion, kao tim koji je na fajnal siks stigao kao drugoplasirani, moraće ranije da se spakuje i vrati se kući, ali o njima više niko i ne razmišlja.

Misli su usmerene ka Italijankama, želje su da se nastavi sa pobedničkom serijom, odnosno sa dobrim igrama, odakle kao logična posledica „stižu“ trijumfi.

-Prvi cilj smo ispunili, tačnije ako uzememo da je cilj bio i plasman na finalni turnir, onda drugi, plasman u polufinale. Italija igra sjajno ovog leta, naročito su se uzdigle posle prvog vikenda, igraju odlično, što se videlo i u duelu sa Amerikom. Mislim da moramo da budemo koncentisane kao u većini slučajeva do sada, da odigramo kvalitetno i požrtvovano svaki poen, jer prvo mesto u grupi bi nam najverovatnije značilo lakši put do finala, koji je sledeći cilj – kaže Ana Bjelica.

Analizirao je mnogo puta igru Italije Aleksandar Vladisavljev. Sa stručnim štabom je napravljena taktika za poslednji duel J grupe.

-Italija je u najjačem sastavu, dobrom izdanju, u odličnoj su formi trenutno. Malo su lošije startovale, a onda prilično ubedljivo plasirale na završni turnir. Očekuje nas težak meč, ali sa psihološkim rasterećenjem, jer osim plasmana na nabeli neće uticati na nastavak takmičenja. Imamo dovoljno materijala koji je devojkama predstavljen i sa velikim motivom i željom ćemo prići tom meču. Radi se o školovanoj selekciji koja je taktički izuzetno „potkovana“, sa već izvršenom smenom generacija, a opet mladim timom, atletski sjajno spremnim, igraju moderno i požrtvovano… Možda trenutno nisu u svetskom vrhu, ali idu ka tim pozicijama, tako da nas očekuje sigurno jako težak meč – smatra Vladisavljev.

Snagu smečeva Tijane Bošković osetile su Amerikenke, a sada je „došao red“ i na italijansku selekciju.

-Srećni smo je smo već u polufinalu. Bitno je i biti prvi, kako bi dobili, nadamo se, lakšeg protivnika. Sa Italijom smo se sastali poslednji put na Olimpijskim igrama, imaju sličan tim i neće biti lako. Igraju dobro, ali mislim da možemo da pobedimo – optimista je Boškovićeva.

Italijenke ovog leta igraju stvarno dobro, retko gube… Ali još uvek nisu igrale se našim devojkama.

 

Sreda

09,00 Srbija – SAD (J grupa) 3:2

13,30 Kina – Brazil (K grupa) 3:0

Četvrtak

09,00 Italija – SAD (J grupa) 3:1

13,30 Brazil – Holandija (K grupa) 3:2

Petak

09,00 Srbija – Italija (J grupa)

13,30 Holandija – Kina (K grupa)

Subota

09,00 polufinale J1 – K2

14,00 polufinale K1 – J2

Nedelja

09,00 Meč za treće mesto

14,00 Finale