Aktuelnosti Gran pri

F6 – GRAN PRI 2017. NEKA SE PONOVI RIO

Prva na listi želja naših najboljih odbojkašica, za još jedan ovogodišnji „skalp“ u Gran priju, je Amerika. Duelom dva najbolja tima posle devet kola (sreda, 09,00) počinje finalni turnir 25. takmičenja, najverovatnije poslednjeg pod ovim nazivom. Što se naših devojaka tiče, one su maksimalno spemne da još jednom dokažu svoj kvalitet u međusobnom odmeravanju snaga sa Amerikankama.

-Neka se ponovi Rio, nemam ništa protiv, mada bi možda moglo sve da se završi i ranije u odnosu na to polufinale. Mislim da smo dobro radili celo leto, da imamo potrebnu energiju, kvalitet, uigranost, ali i sjajnu atmosferu, a to su sve preduslovi za dobar meč. Gledali smo snimke ovog uslovno rečeno novog tima, igračice su nove, ali stil igre ne. Verujem u nas, očekujem pobedu koja bi nas dovela blizu polufinala – smatra Brankica Mihajlović, jedna od onih koja je od 12 selekcija u dosadašnjem toku Gran prija najviše pokazala.

Mora se istaći da je selektor Zoran Terzić mnogo toga menjao u prethodnim utakmicama. Zbog povrede, a kasnije i oporavka od iste, Tijana Bošković je zaigrala tek u poslednjim mečevima.

-Povreda je prošlost, gledamo napred, a prva prepreka je Amerika. Ovde niko nije došao, a da ne poseduje kvalitet. Amerikanke su igrale odlično u grupama, uvek su rival za svako poštovanje, ali smo mi kvalitetniji. Nadam se da ćemo to pokazati i na terenu – ističe Boškovićeva.

Jedan trofej je novi kapiten Milena Rašić podigla u Ekaterinburgu, drugi u Hong Kongu, treći nedavno u Čangšuu. Priželjku svi da se „istorija ponovi“, ali po starom, dobrom i oprobanom receptu, ide se od utakmice do utakmice, od seta do seta, poen po poen…

-Sve je bitno, sve u se u ovakvim situacijama broji. Moramo da ostanemo koncentrisane, kao što smo bile u većem delu ovog leta. Biće jako teško, Amerika igra dobro, ali i mi takođe, verujem da i one tako razmišljaju, da znaju da za protivnika imaju tim sa najvišim ambicijama – optimista je kapiten srpskog tima.

Sa ošekivanjima i razmišljanjima svojih igračica se svakako slaže i selektor Zoran Terzić. Ali on je tu i da ukoliko zavlada euforija, ali i nešto ne krene prema planu, svoj tim savetima vrati na pravi kolosek.

-Ono što je sigurno jeste da će biti teška i neizvesna utakmica, slična onoj posldnjoj u Riju. Srešćemo se sa istim problemima kao i ranije, sa njihovom brzom igrom po kojoj su prepoznatljive, dobra odbrana i mali broj grešaka. Imamo i mi svoje adute, smatram da smo napadački i blokerski sigurno jači, tako da ukoliko u ostalim elementima budemo bar blizu, kožemo da se nadamo pobedi. Utakmica ima značaj, ali ne i presudni, ali bi bilo lepo da ovaj turnir počnemo pobedom – očekuje trofejni selektor srpskog tima.

Odlučiće kvalitet, ali i srce, borbenost, a toga u ogromnim količinama imaju srpske odbojkašice. Biće im potrebno možda malo sreće, ona prati hrabre, a najbolji tim dosadašnjeg toka Gran prija to svakako jeste.

 

RASPORED

Sreda

09,00 Srbija – SAD (J grupa)

13,30 Kina – Brazil (K grupa)

Četvrtak

09,00 Italija – SAD (J grupa)

13,30 Brazil – Holandija (K grupa)

Petak

09,00 Srbija – Italija (J grupa)

13,30 Holandija – Kina (K grupa)

Subota

09,00 polufinale J1 – K2

14,00 polufinale K1 – J2

Nedelja

09,00 Meč za treće mesto

14,00 Finale