Aktuelnosti

FRANČESKA OPET NA TERENU

Samo sedam meseci bez odbojke izdržala je Frančeska Pićinini, jedna od najboljih italijanskih odbojkašica svih vremena. Ona je prošlu sezonu najavila kao oproštajnu i posle osvajanja Lige šampiona sa Novarom, njene sedme u karijeri, a kasnije i neuspeha u plej – ofu italijanskog šampionata, zvanično je otišla u “odbojkašku penziju”.

I odmarala je, provodila se, uveseljavala pratioce na društvenim mrežama, komentarisala utakmice sa Evropskog šapmionata u Turskoj, ali izgleda da se uželela igre preko mreže. Najpre je svoj povratak prokomentarisala kao mogućnost, a onda je ona postajala sve realnija. Do pre neki dan, kada je definitivno potpisala ugovor do kraja sezone (bar za sada), sa ekipom Unet E. Tim iz Busto Arsicia trenutno je prvi pratilac lider na tabeli, Koneljana, a do kraja šampionata ima dovoljno vremena da Frančeska Pićinini osvoji još jedan trofej u bogatoj riznici.

A možda ode i korak dalje, pa konkuriše za reprezentaciju koja će igrati na Olimpijskim igrama. Motiv više joj je taj što je pred Rio bila “prekobrojna” kada je i odlučila da se pozdravi sa najdražim dresom.