Aktuelnosti Gran pri

GP 2017. DOBAR SAN PREDUSLOV ZA NOVE POBEDE

To što su u prvom vikendu savladale Tursku, Brazil i Belgiju, a da ni jedan od rivala nije uzeo više od 20 poena, to što su pre toga imale još četiri pobede na turniru u Ekaterinburgu, a pre toga još pet u Poljskoj na kvalifikacijama uz naredno Svetsko prvenstvo, što zbirno gledano ne znaju za poraz, nikako nije umanjilo želju našim devojkama za novim trijumfima. Uz sve to, niz od 12 trijumfa ih uopšte ne opterećuje pred drugi Gran pri vikend. Nema više Ankare, sad je „aktuelan“ Sendai, a devojke nastoje da se što pre priviknu na „novonastalu situaciju“, odnosno vremensku zonu.

-Srećom pa nam nije prvi put, već smo se navikli na tako nešto. Ono što je najvažnije jeste da su sve devojke zdrave. Dobro je što posle drugog vikenda ostajemo u ovom delu sveta pa nećemo imati više privikavanja. Lepa vest je i da Tijana Bošković trenira, sve je prisutnija na terenu u radu sa loptom, a manje sa kondicionim trenerom što govori da njena povreda polako postaje prošlost i da se bliži dan kada će ponovo zaigrati – rekao je Siniša Mladenović, čovek koji bezmalo dve deceinije vodi računa o zdravlju naših odbojkašica.

Sa igračke strane, devojke se trude da maskimalno brzo „pohvataju“ vremenske zone, da se naviknu na uslove, jer ih od petka do nedelje očekuju Brazil, domaćin Japan i Tajland.

-Nije bilo ni malo lako u putu, trajalo je baš dugo. Ali tako je kao je, moramo da se priviknemo na datu situaciju, da se pre svega naspavamo, mada nismo mi jedini. Verujem da će sve brzo biti u redu, da ćemo već Brazil dočekati potpuno spremni, da ćemo ponoviti dobre igre iz Ankare i nastaviti sa pobedama – optimista je Stefana Veljković.