Aktuelnosti Gran pri

GP 2017.   ANKARA, REZIME: SRBIJA 9 – OSTALI 0

Turska je kao domaćin uvek težak rival, a uz to, prva je utakmica, Brazil je tradicionalno jak, a Belgija je do sada u velikoj većini slučajeva bila neugodna i igrali smo vrlo često pet setova… Takva je u globalu bila najava prvog vikenda u Ankari kada bi se sabrala mišljenja svih aktera srpske ekspedicije, na terenu i van njega. A par dana kasnije na semaforu stoji: Srbija 9 – ostali 0. I ne samo to, već i uvedljivo „sedenje“ na prvom mestu od 12 selekcija ovogodišnjeg Gran prija.

-Sazrele smo kao tim, pokazale da svaka od nas može da igra i doprinese dobrom izdanju, tako da selektor može da računa na svih 14 devojaka. Sjajnu atmosferu van terena prenosimo na teren i mislim da se to vidi, a i to je jedan od glavnih faktora naših dobrih izdanja u Ankari i uopšte – smatra Jovana Stevanović.

Ono što je stvarno vrlo važno jeste da su tri sjajne pobede, gde ni jedan rival nije došao u priliku da ugrozi igru plavih dama, a to znači osvoji više od 20 poena, ostvarene u “režiji” čak 13 igračica, gde ni jedan meč nije počela ista prva postava., a da se tek očekuje Tijana Bošković koja se uspešno oporavlja.

-Oseća se da imamo dosta samopouzdanja, da naša igra iz dana u dan postaje sve sigurnija, što raduje pred utakmice u Japanu. Lično sam zadovoljna kako je sve izgledalo, a verujem i stručni štab. Iako je finalni turnir još daleko, iako treba ići postepeno, korak po korak, mislim da naredne mečeve možemo da očekujemo sa velikim optimizmom – ističe Brankica Mihajlović koja je u prva tri meča ponela možda i najveći teret, posebno u napadu.

Sledi dug put u Japan, u noći ponedeljak na utorak, a onda i adaptacija na novu vremensku zonu i naredne rivale.

-Imaćemo dovoljno vremena da se prilagodimo za sve što nas očekuje u Sendaiju. Verujem da ćemo nastaviti sa istim igrama, mada sam sigurna da možemo još bolje – kratko, ali jasno je prokomentarisala Milena Rašić.

A u Japanu će, kao uostalom u narednom periodu gde god da se pojave, naše devojke biti opet favoriti u svim mečevima. jer tako je to kada se igra dobro, kada se ima dobar tim, atmosfera, odličan stručni štab i kada iz svega toga proizilaze samo pobede.

 

 

GRAN PRI 2017.

 1. Srbija        3   3   0   9:0   9
 2. SAD            3   3   0   9:2   8
 3. Holandija 3   2   1   7:3   7
 4. Republika 3   2   1   6:5   6
 5. Brazil         3   2   1   6:5   5
 6. Kina            3   2   1   6:6   5
 7. Japan         3   2   1   7:7   4
 8. Turska       3   1   2   5:7   4
 9. Italija         3   1   2   4:8   2
 10. Rusija        3   0   3   6:9   3
 11. Tajland     3   0   3   3:9   1
 12. Belgija       3   0   3   1:9   0

 

Na finalnom turniru koji se od 2. do 6. avgusta održava u Nanđinu, pored domaćina Kine igraće još pet najbolje plasiranih selekcija posle tri vikenda interkontinentalnih turnira.

 

Photo: fivb.org