Aktuelnosti Gran pri

GP 2017.   KURS SE ZNA – POBEDNIČKI

Ukoliko bi naše najbolje odbojkašice u Sendaiju ponovile igre iz Ankare, u Hong Kong bi otišle skoro pa turistički. Jer tada bi bile sigurne učesnice finalnog turnira u Kini, pa bi na miru mogle da se posvte toj „manifestaciji“. Ali, do tada ima još dosta, a niko u našem sastavu ne voli da gleda mnogo napred, već je sve usmereno na petak od 8,40, kada je na „tapetu“ prva nova utakmica.

Sa tri maksimalne pobede koje je ostvarila srpska selekcija, opravdala je epitet favorita, a to breme nosiće i pred duele sa Brazilom, Japanom i Tajlandom. Višestrukog osavajača Gran prija su plave dame pre nekoliko dana pobedile „sa nulom“. Ali daleko od toga da je bilo ubedljivo, što govori da neće biti lako ni sada, ali opet, sa druge strane, da naš nacionalni tim zna kako se pobeđuje veliki rival.

-Nismo imale baš mnogo vremena da se aklimatizujemo, ali mislim da smo polako ušle u ritam, jsr smo odradile dva dobra treninga. Poznajemo Brazil, nije bilo lako u Ankari, iako bi to po samom rezultatu neko rekao. One sada imaju i motiv više, želeće da nam vrate za taj poraz, ali mi znamo šta treba da radimo i ako ispoštujemo dogovor, a nema razloga da tako ne bude, verujem da ćemo odigrati jošjedan dobar meč i na pravi način započeti drugi turnir – smatra Tijana Malešević, koja igrajući ove sezone upravo u Brazilu, jako dobro poznaje protivnice.

Sigurno da je stručni štab spreman na neke moguće novine u igri brazilske selekcije, ali uvek se isticalo da je igra na sopstvenoj polovini ključ uspeha. Selektor Zoran Terzić neće dozvoliti bilo kakvo opuštanje.

-Odlično smo odigrali prvi vikend i sigurno da želimo da nastavimo u tom stilu. Naravno, Bratzil nam sigurno neće dozvoliti da budemo opušteni, već moramo da odigramo još jedan izuzetno težak meč kako bi nastavili sa pobedama. Verujem da ćemo ponoviti bar istu, ako ne i bolju igru od one u Ankari, a ako tako bude, bićemo vrlo blizu još jedne pobede – smatra trofejni selektor Srbije.

Posle nekoliko godina, u kojima je Brazil bio jedina selekcija koju naše devojke nisu pobedile, poslednja dva meča su rešile u svoju korist. Pa neka i treća bude sreća.