Aktuelnosti Gran pri

GP 2017.   SELEKTORU ZA ROĐENDAN

Znali su neretko mečevi naših i belgijskih odbojkašica da traju dugo, čak i pet setova, a dešavalo se i da protivnik trijumfuje. Ovog puta sve je bilo onako kako je trebalo, kako odnos snaga na terenu i van njega zahtevaju, pa je tim Zorana Terzića zabeležio brzu i efektnu pobedu, treću maksimalnim rezultatom na turniru u Ankari. Na taj način je overeno prvo mesto na listi 12 selekcija koje se takmiče u ovogodišnjem Gran priju. Tako su devojku na najlepši način čestitale selektoru rođendan, uz obostrane želje da ovo bude samo prolazna stanica ka jednoj od medalja.

Dobrim starom su naše devojke, opet sa „promešanom“ startnom postavom, stavile Belgijankama do znanja da nemaju nameru dugo vremena da provedu na terenu. Naravno, bilo je momenata kada bi se i opustile, pa se razlika topila, ali su se brzo vraćale na pobednički kolosek i rutinski svaki period priveli kraju. Vredno pomena je i da je Bojana Milenković svoju šansu da osvoji prve poene iskoristila maksimalno, a bila je ta koja je stavila tačku na prvi set uz burnu podršku saigračica na terenu i van njega.

-Drago mi je da sam dala bar mali doprinos ovoj pobedi. Lepo je što smo sva tri meča rešile maksimalnim rezultatom. Utakmica sa Belgijom nije bila previše teška, moje saigračice su odradile veliki deo posla, tako da nije bilo razloga da imam tremu prilikom ulaska u igru.. ovaj susret ću sigurno pamtiti zauvek – rekla je posle meča vidno srećna Bojana Milenković.

Put Japana se kreće u noći ponedeljak na utorak, sa jasnom namerom, da se nastavi niz, pre svega dobrih igara iz kojih proizilazi rezultat. Sa istim učinkom, već u Sendaiju bi mogao da se slavi plasman na završni turnir Gran prija 2017.

 

Photo: tvf.org.tr