Aktuelnosti Gran pri

GP 2017. START ZA DESETKU

Silovito su naše najbolje odbojkašice počele ovogodišnji Gran pri. Možda je Turska nezgodan rival na svom terenu, a jeste, možda prvi meč obično ume da bude problematičan, a ume, ali ništa od toga nije moglo da poremeti nastojanja srpskog tima da do nogu potuče selekciju Turske i objasni joj (opet) ko je ko na odbojkaškom nebu.

Istini za volju, bio je jedan loš period, početko meča, ali je serijom od deset uzastopnih poena tima Zorana Terzića, na servis Bianke Buše, a napadima najčešće preko izuzetno raspoložene Brankice Mihajlović, sve došlo na svoje mesto. Od tog trenutka nije bilo slabog perioda u igri osvajača srebra iz Rija, a u pojedinim momentima je sve to bilo tako ubedljivo daje i turska publika morala da aplaudira njihovim dobrim potezima. Već pomenutoj Mihajlovićevoj priključile su se u napadu Ana Bjelica i Jovana Stevanović, Bojana Živković je sve to sjajno organizovala, a Milena Rašić kao da nije želela baš mnogo da se napreže, čekajući neke teže protivnike. Još jednom je na „visini“ zadatka bila i Teodora Pušić, a razlika u kvalitetu je bila tolika da je selektor mogao da dozvoli i Bojani Milenković da debituje u dresu sa državnim obeležjima. Saigračice joj nisu dozvolile da se „istakne“, jer su vrlo brzo stavile tačku na ovaj meč.

-Pobediti Tursku pred njihovom publikom i to relativno lako,  je nešto što nas čini zadovoljnim, baš kao i celokupna igra koju smo prikazali. Nije bilo padova u igri, nije bilo dugih serija poena od strane protivnika, zaista je bilo dosta dobro. Naravno, ima tu još nekih stvari da se popravi, ali za ovaj period, nema razloga za nezadovoljstvo – rekao je selejtor Terzić i najavio meč drugog kola sa Brazilom (subota 15,30). – Biće to sigurno znatno teži meč, jer su oni igrali sa Turskom nekoliko puta i lako ih pobeđivali. Rekli smo da će svi igrači dobijati šansu, tako da će sigurno biti izmena u startnoj postavi, ali bez obzira na to, verujem da možemo da ponovimo igru iz duela sa Turskom, a zašto ne i odigramo bolje.

Photo: fivb.org