Aktuelnosti Gran pri

GP 2017.   U OBZIR DOLAZI SAMO POBEDA

Startuje Gran pri, 25. po redu, a sedmi na kome učestvuje selekcija Srbije. Zagrevanje za ovo takmičenje je tim Zorana Terzića odradio više nego uspešno. Iako nedostaje nekoliko devojaka koje su bile na postolju u Rio de Žaneiru, od devet zvaničnih utakmica u protekla nepuna dva meseca, plave dame su zabaležile isto toliko pobeda. Prvog dana turnira (petak 15,30)  u Ankari, na suprotnoj strani će imati domaćina, selekciju Turske.

-Izuzetno su nezgodne kada igraju pred svojom publikom. Ona im daje dodatnu snagu, pa svakako treba očekivati njihovo bolje izdanje nego prošle nedelje na Jeljcin kupu kada smo ih savladale bez većih problema. Sa druge strane, i mi imamo već toliko utakmica zajedno, iskustva, reprezentativnih pobeda, da sigurno ne može publika da nas dekoncentriše. Zato se i nadam da ćemo uspešno početi ovo takmičenje – smatra Brankica Mihajlović.

Naše devojke su izuzetno popularne ovde. I Mihajlovićeva je jedna od onih na koju devojčice koje se bave odbojkom čekaju da završi trening kako bi se slikale.

-Igrala sam ovde, ali nisam znala da sam i dalje popularna. Šalu na stranu, kad god mogu izlazim deci u susret. Poznajem dosta igračica koje sada igraju za tursku reprezentaciju, sigurno poseduju kvalitet, ali i naše samopouzdanje je veliko, a ciljevi za ovogodišnji Gran pri izuzetno visoki, tako da nam je svima u glavama kao jedina mogućnost – pobeda.