Aktuelnosti Gran pri

GP 2017. VIKEND ZA POTVRDU KVALITETA

Na nekoga će vikend koji sledi biti potvrda kvaliteta, što bi „u prevodu“ trebalo da znači plasman na finalni turnir, a neki će utakmicama poslednja tri kola završiti ovogodišnji Gran pri. Selekcija Srbije bi trebalo da se nađe u prvoj od pomenutih grupa shodno igrama koje je pružala u proteklih šest utakmica, a poslednji vikend interkontinentalnih turnira biće možda i najjača provera do sada. Rusija, (opet) Japan i na kraju Kina, biće rivali timu Zorana Terzića u Hong Kongu.

-Odradili smo par treninga i sve je u najboljem redu. Činjenica da su ovi rivali do sada najjači, a da nama treba jedna pobeda kako bi i teoretski obezbedili put u Nanđin. Međutim, dosadašnjim igrama smo pokazale koliko vredimo i da u svaki meč ulazimo sa namerom, da posle dobre igre pobedimo. Verujem da će tako biti i u Hong Kongu i da ćemo ga pamtiti po dobrom – ističe debitantkinja u plavom dresu Bojana Milenković.

Protekla dva vikenda su prošla, mnogi to smatraju, u znaku Brankice Mihajlović, koja bi, da se sada bira, sigurno dobila nagradu za najboljeg igrača prvih šest kola.

-Opet ćemo, uz Ruskinje koje poznajemo dobro i koje smo pobedili skoro, imati dve azijske selekcije. Verujem da ćemo najpre definitivno obezbediti plasman na završnicu, a onda se potruditi da kao u Ankari, turnir završimo bez poraza, da i treći put budemo najbolje. Ne znam u kom sasatavu će igrati Kina, ali će nam kao olimpijski šampion biti dodatni motiv. Još pred njihovim navijačima. Najbitnije je da smo zdrave, a kada je tako ne plašimo se nikog, svakog napadamo i protiv svakog očekujemo pobedu – kaže Brankica Mihajlović.

Niko ne sumnja da će se osvajači srebra na Olimpijskim igrama u Riju naći na završnom turniru od 2. do 6. avgusta u Nanđinu. Treba samo što pre teoriju pretvoriti u praksu, a onda krenuti sa spremanjem za falnal siks.