Aktuelnosti Gran pri

GP 2017. MOTIVA NA PRETEK

Iako ovog, kao uostalom i ranijih vikenda, naše najbolje odbojkašice imaju tri utakmice, iako su im protivnici izuzetni, maksimalno su koncentrisane samo na jednu – sa Rusijom. Taj duel, odnosno pobeda u njemu, i definitivno će otvoriti vrata Nanđina i učešća na finalnom turniru, što je bio prvi cilj na Gran priju ove godine. Sa druge strane, iako su do sada igrale daleko ispod očekivanja javnosti, Ruskinje sa tri pobede u Hong Kongu imaju šanse da se domognu završnice.

– Sigurno je da imaju dosta motiva. Jeadan je svakako taj što još uvek mogu među šest i neće sigurno odustati. Drugi je taj što smo ih u poslednje vreme često pobeđivali, na Olimpijskim igrama, Gran priju, nedavno na Jeljcin kupu, pa žele revanš. ali i mi imamo svoje motive, ne samo jer nam ovaj meč i pobeda u njemu i definitivno znači “fajnal siks”, nego da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, da vidimo gde smo trenutno i vidimo da li je utakmica sa Brazilom bila samo loš dan ili ne. Verujem da ćemo odigrati jednu pravu utakmicu, nadam se da ćemo pobediti, jer u ovom momentu smo svakako bolji tim od Rusije – rekao je pred sedmu utakmicu Gran prija Zoran Terzić.

Raspoloženje među devojkama je odlično, a uzrok tome su i igre koje pružaju, pet pobeda, dobar rad na treningu, odavno već i priviknutost na vremensku zonu. Nema ni jedan razlog da i protiv Rusijože (petak 12,30h) ne pokažu šta znaju.

-Dobra selekcija, u bilo kom sastavu da igra. To što smo ih pobedile nedavno, a i par puta pre, ne znači da će se predati. Naprotiv, pokušaće da nas pobede kako bi sebi povećale šanse da se domognu završnog turnira. Ali, mislim da se mi pitamo mnogo više, shodno formi u kojoj se nalazimo i igrama ovog leta, mislim da smo daleko bliži trijumfu – optimista je Milena Rašić.