Aktuelnosti Gran pri

GRAN PRI 2017.   DOLAZI ONO NAJLEPŠE

Najboiljih šest selekcija ovogodišnjeg Gran prija stiglo je u Nanđing, mesto gde će se od srede do nedelje igrati najbolja ženska odbojka na planeti. Reprezentacija Srbije je posle tri sata puta stigla u neverovatnu građevinu pod originalnim imenom International Youth Conventional Hotel koja spada u red najlepših na planeti. Medijski dolazak nije bio previše propraćen, ali oni koji su dočekali tim i stručni štab Zorana Terzića, smatraju da je ova selekcija bar prema pokazanom na tri turnira, možda za nijansu veći favorit od ostalih. Ali Amerika i Italija u našoj, odnosno Kina, Brazil i Holandija u drugoj grupi, sigurno imaju svoje računice.

-Dolazi ono najlepše, ono za šta smo igrali i živeli u dosadašnjem delu leta. Imali smo vremena i da se aklimatizujemo na velike vrućine, da odradimo dobro nekoliko dana u Čangšuu, odigrali smo i to dobro prijateljski meč i sa velikom dozom optimizma očekujemo da turnir počne. Ne gledamo mnogo dalje od utakmice sa Amerikom. Bitno je da dobro startujemo, a mislim da ovaj tim zaslužuje da napravi dobar rezultat – kaže Jelena Blagojević, koja se sjajno snašla u poziciji libera.

Nepopravljivi optimista je i Stefana Veljković. Nekoliko puta je rekla da veruje u sebe i svoje saigračice, da ne krije da očekuje da se iz Nanđinga vrati sa najsjajnijom medaljom.

-Fizički smo spremne, treba samo da ostanemo koncentrisane i dobre volje, kao na prethodna tri turnira. Što se Amerike tiče, i one su imale određenu smenu generacija, kao i mi, a kako nas obavezuje da igramo dobro, ista situacija je svakako i sa njima. Bile su posle grupne faze odmah iza nas, što govori o kvalitetu, ali mislim da igraju onako kako nama odgovara, da smo bolje od njih i da ćemo pobedom početi ovo finalni turnir – očekuje srednji bloker našeg tima.

Stručni štab je sve uradio kako bi raspolagao sa što više podataka i devojkama predstavio sve opasnosti u igri američke selekcije.

-Imamo dovoljno informacija o Americi. Dobro se znamo, kako sa Olimpijskih igara tako i od ranije. Malo više su promenile sastav, ali njihov stil igre je isti već godinama i spremni ćemo ući u prvi meč – najavljuje Branko Kovačević, prvi asistent Zorana Terzića.

Sve karte su na stolu i prva partija još malo pa može da počne.