Aktuelnosti Gran pri

GRAN PRI 2017.   U NANĐING PUNI SAMOPOUZDANJA

Odbrojavanje pred početak finalnog turnira Gran prija 2017. odavno je počelo. Ponedeljak je dan kada je predviđeno „okupljanje“ reprezentacija učesnica u Nanđingu, a već od srede kreće borba za sjajni trofeje, medalje, novčane nagrade i prestiž. U Čangšuu je srpska selekcija napravila veliki posao, odradila je nekoliko izuzetno kvalitetnih treninga, odigrala utakmicu sa šampionom Kine, rešila je maksimalnim rezultatom, uz mnogo odrađenih taktičkih zamisli Zorana Terzića.

-Ekipa Đangsu gaji sistem igre sličan onom koji će nas čekati u duelu sa Amerikom, brz napad kroz sredinu i sa krajeva, pre svega. Čak nismo forsirali servis, da bi imali priliku da se što više prilagodimo na njihove napadačke akcije. Mislim da smo odradili dobro taj posao, kao i uopšte u Čangšuu, tako da spremni dočekujemo finalni turnir – rekao je Terzić.

Kod devojaka, koje su prvu, fazu po grupama, završile kao najbolje, samopouzdanje raste. Kao da jedva čekaju sredu i meč sa Amerikim.

-Naporno smo radile i spremale za finalni turnir, jer tamo su samo najbolje selekcije. Svaka ima svoj kvalitet i zasluženo se plasirala u završnicu Gran prija. Odradili smo dobro i pripremni meč koji nam je bio test i njen ishod i pristup igri može samo da nas raduje. Počele smo da spremamo duel sa Amerikom, poslednji meč, prošle godine, rešile smo u svoju korist, što bi mogla da bude prednost. I one i mi smo u primenjenom sastavu u odnosu na tu utakmicu, biće teško, ali verujem u nas – kaže Bianka Buša.

Iako sa najmanje „staža“ u seniorskoj selekciji, Teodora Pušić se izuzetno dobro uklopila u celu priču. Posao na prijemu servisa i u odbrani, obavlja sve boilje i uliva sigurnost saigračicama.

-Nema šta da se krije, naše ambicije su najviše kada je finalni turnir u pitanju. Ceo ovaj period smo odradile odlično, pobedili prilično ubedljivo čampiona Kine, odličan tim, gde smo od početka do kraja mislim ispoštovali sve taktičke zamisli. Mislim da nam i raspored utakmica u Nanđingu ide na ruku, pobedom nad Amerikom bi napravile veliki posao, jer posle toga ide dan pauze. Nismo se sastajali ove godine, ali verujem da ovaj tim Srbije ima kvalitet da se suprotstavi i trijumfalno počne završni turnir u Nanđingu – smatra Pušićeva.

 Pre puta plave dame će odraditi trening u teretani (poslednji u ovom ciklusu). Do Nanđgina će se ići autobusom, a  po dolasku, u popodnevnim satima selektor Terzić je zakazao rad sa loptom. Veliki spektakl je sve bliži.