Aktuelnosti Gran pri

GRAN PRI 2017. POSLE BRAZILSKE KIŠE DOŠLO JAPANSKO SUNCE

Sunce uvek dolazi posle kiše, pa je tako u zemlji gde izlazi, obasjalo naše najbolje odbojkašice. Brzo je poraz od Brazila pao u zaborav, pa se tim Zorana Terzića vratio na pravi, pobednički kolosek, a to su na svojoj koži najbolje osetile Japanke. Rezultatski ubedljivo, ali teško kao što se pretpostavljalo, pošto je trebalo uložiti, kao uostalom i uvek, mnogo energije, koncentracije i pre svega strpljenja da bi se dobio uporan i kvalitetan protivnik pred svojim navijačima. Posle ovog trijumfa, a i na osnovu neuspeha SDA i Brazila, plave dame su opet na prvom mestu A divizije Gran prija!

Po ko zna koji put je to od strane našeg stručnog štaba bila nova prva postava u odnosu na neke ranije, a znalo se da put ka uspehu vodi preko visine, skočnosti i dobrog bloka, sa kojima je trebalo „pobediti“ brzinu, kombinatoriku i fanatičnu borbenost. Trebalo je vremena da se naš tim odlepi u prvom setu, u drugom su Japanke vodile prilično dugo, da bi u trećem naš tim od starta poveo, ali kasnije morao da upotrebi svo znanje da bi odoleo naletima domćina.

-Posle poraza je svaka pobeda dobrodošla, posebno protiv ovakvog rivala. Bilo je teško, kako fizički, tako i psihički posle lošije partije sa Brazilom. Uspele smo da odigramo, možda ne i kako smo želele, ali rezultatski je bilo odlično. Mislim da imamo još prostora, da ćemo igrati još bolje – rekla je Ana Antonijević.

Upravo je organizator igre srpskog tima igrao onako kako je bilo poželjno, sa, posle dobrog prijema Tijane Malšević i Teodore Pušić, bezbroj lopti upućenim na „tempo“ gde su Milena Rašić i Stefana Veljković realizovale sa „trećeg sprata“ i činilo se da su mogle tako „do 101 i nazad“.

-Ohrabrujuće je da smo igrale mnogo bolje nego sa Brazilom, borile smo se za svalu loptu, znalo se da će poen trajati mnogo duže od jedne akcije. Nije bilo padova u igri i to je donelo rezultat – ocenila je Rašićeva.

Dobro se i Brankica Mihajlović nosila sa sjajnom japanskom odbranom, a Sanja Malagurski je u nekoliko navrata osvojila poene koji su u tim momentima mnogo značili. Podatak da selektor Terzić ni jednog momenta nije menjao startnu postavu govori koliko je situacija bila ozbiljna, odnosno koliko su devojke na terenu izvrašavale dobro njegove zamisli.

-Bilo je baš onako kako smo očekivali, u smislu da budemo strpljivi i da se borimo za svaki poen. Ako izuzmemo „prvi tempo“, bilo je jako teško poentirati, naročito posle lošijeg prijema. U većini slučajeva smo odigralo dobro i koncentrisamo u bloku i odbrani, ali u nekim situacija nismo uspevali, naročito kada su lake lopte u pitanju. U svakom slučaju pobedili smo Japan 3:0 i to je dobro, a i retko se dešava. Sledi nam novi meč, sličan ovom, ako ne i teži, jer Tajland igra sa još više „ukrštanja“. Verujem da ćemo dobro servirati, čime bi sebi napravili dobar uvod u blok i napad, kako sa krajeva tako i sa sredine – ocenio je selektor Terzić.

Duel sa Tajlanđankama igra se u nedelju u 9,10 časova po srpskom vremenu.

Stat