Aktuelnosti Gran pri

SRBIJA DO HOFUA!!!

Bilo je najavljeno, ali je sve delovalo tako neverovatno, da će iz 1300 kilometara udaljenog Hofua, u Sendai stići čak 45 tamođnjih građana, navijača Srbije. Tako je i bilo, a predvodio ih je Tadaši Nagai, bivši ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, a trenutno predsednik Udruženja japansko – srpskog prijateljstva. Davali su sve vreme podršku plavim damama, čak i kada je ostatak navijača u dvorani zdušno vikao „Japan, Japan…“. Na drugoj strani je bio i donedavni prvi sekretar u ambasadi Japana u Beogradu, Jošifumi Kano.

-Malo je čudno da to objasnim, ali mi, mislim na grad Hofu, ćemo biti domaćini srpskim odbojkašima i odbojkašicama pre velikih takmiečenja koja se održavaju u Japanu u narednom periodu – obrazložio je svoj i dolazak svojih sugrađana Tadaši Nagai. – Nije nam bilo teško da putujemo toliko dugo, do Tokija smo stigli avionom, a onda vozom. Vraćam se odmah, jer sutra u Hofu dolaze Zoran Gajić i Ivan Knežević, mkoram da ih sačekam. Malo je naporno, ali nisam želeo da propustim priliku da gledam Srbiju. Drago mi je da je pobedila, čestitam od srca i verujem da će ostvariti svoje ciljeve.

Inače, svi navijači su bii „uniformisani“ u majice na kojima je čirilicom (!!!) pisalo – NAPRED SRBIJA, a ista poruka je bila i na lepezama. Po završetku utakmice devojke su provele mnogo vremena slikajući se sa stanovnicima Hofua, potpisujući im se na majice, čak i telefone, a oni su uz širok osmeh istakli da jedva čekaju nove susrete.

-Hvala što ste bili i što ste nam doneli sreću – rekao je po završetku utakmice selektor Zoran Terzić.

Uz osmeh je odgovorio Tadaši Nagai:

-Nema na čemu, drago nam je. Kad god budemo mogli, bićemo uz vas.

Lepe stvari kratko traju, pa će tako već sutra stanovnici Hofua od kuće gledati utakmicu, ali su obećali da će i odansde navijati isto kao u Sendaiju.