Aktuelnosti

GRAN PRI BEZ BOŠKOVIĆEVE ?!

Neplanirani problemi zadesili su našu najbolju žensku reprezentaciju pred Grn pri. Jedna od uzdanica, Tijana Bošković, od povratka iz Poljske sa kvalifikacionog turnira nije imala ni jedan trening sa loptom i skokovima. Razlog je ni malo naivna povreda, stres faktura fibule ili „u prevodu“ naprsnuće pomenute kosti potkolenice, koja se dešava najčešće zbog velikih napora.

– Osetila sam bol još dok sam bila u Turskoj. On je postajao jači na kvalifikacijama u Poljskoj, a posle toga smo napravili snimak koji je dao takvu dijagnozu. Nadam se da ću uskoro ponovo biti sa saigračicama na terenu – kaže Boškovićeva.

Ona je ustvari svakog dana na treningu, ali radi odvojeno, po specijalnom tretmanu, s obzirom da ima „čizmu“ ili plastičnu udlagu, koja može da se skine kako bi se uradila terapija.

– Mesec dana je neki period posle kog se „čizma“ skida i rade se kontrolni pregledi. Naredne nedelje će se to desiti, videćemo rezultate, ali očekujemo dobre vesti – kaže fizioterapeuz Siniša Mladenović.

S obzirom na pauzu koju je napravila, male su šanse da Tijana Bošković zaigra bar na startu Gran prija u Turskoj početkom jula. Selektor Zoran Terzić razrešava dilemu.

– Ona će svakako putovati sa nama na Gran pri, jer posle Turske nastavljamo put za Japan, a onda i Hong Kong. Radiće po specijalnom programu da se vrati u željenu formu i kada se to desi, biće opet u timu. Nećemo ništa forsirati, jer je Tijanin potpuni oporavak nabitniji.