Aktuelnosti Svetska liga

WL 2017. DOBITAK I U PORAZU

Pošto su petnaestak časova ranije obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige 2017. naši najbolji odbojkaši su doživeli minimalan i beznačajan poraz od Bugarske. Ustvari, kada se se sve sabere, srpska selekcija je u dobitku posle ovog susreta, jer je dobar deo na terenu bio sastav koji je budućnost naše odbojke. I što je još bitnije, taj period su odigrali na vrlo visokom nivou protiv najbolje postave Bugara, gde su im „otkinuli“ već dobijen četvrti set, čime su im u znatnoj meri umanjili šanse da se nađu na „fajnal siksu“.

Kao retko kada, na terenu su bili svi momci selektora Nikole Grbića. Kako je susret tekao, tako je on vršio izmene, odmarao jedne, šansu davao drugima, pa je postava koja je završila meč (Buculjević, Blagojević, Katić, Kujundžoć, Okolić, Krsmanović, Škundrić) bila u potpunosti drugačija u odnosu na startere (Jovović, Luburić, Ivović, Kovačević, Podraščanin, Lisinac, Majstorović). Zato je i bilo određenih padova u igri naše selekcije, ali najbitnije od svega je da su svi koji su bili na terenu zadovoljili zalaganjem i prikazanim kvalitetom. Možda je četvrti set bio najinteresantniji, jer su Bugari vodili i sa po sedam poena prednosti, u završnicu ušli sa pet poena viška, ali su mladi srpski odbojkaši sve preokrenuli.

Na kraju interkontinentalnih kvalifikacija, u poslednjem kolu (nedelja 21,00), naša selekcija se sastaje sa Brazilom, reklo bi se u odbojkaškom klasiku, i biće to duel dve selekcije za koje se zna da će sigurno igrati na finalnom turniru početkom narednog meseca, pa se očekuje vrhunska predstava.

 

Photo: fivb.org