Aktuelnosti

GRBIĆ BEZ POMOĆNIKA, KOBILJSKI KOD KOLAKOVIĆA

Stručni štab naše reprezentacije ostao je bez jednog člana. Naime, Dragan Kobiljski, jedan od pomoćnika Nikole Grbića, neće više obavljati tu funkciju u najboljoj selekciji Srbije već – Irana. Mladi, ali već afirmisani stručnjak, došao je nedavno u nezgodnu situaciju, gde je morao da „prelomi“, a razlozi ponovne saradnje sa Igorom Kolakovićem iznosi on sam:

– Kada sam dobio konkretnu ponudu iz Irana, nije se još uvek znalo da li će Nikla Grbić i dalje biti na čelu reprezentacije Srbije. Kao neko ko je odgovoran, najpre prema svojoj porodici i sebi, nisam želeo puno da čekam, jer sam morao u kratkom periodu da se izjasnim. Prihvatio sam da posle nekoliko godina sarađujem opet sa Igorom Kolakovićem, koga uz Nikolu Grbića smatram za jednog od najboljih trenera na svetu.

Prošlogodišnji uspesi sa našom najboljom selekcijom je nešto što je obeležilo dosadašnju karijeru Dragana Kobiljskog.

– Žao mi je što odlazim. Prošlo leto je bilo nešto što nikada neću zaboraviti. Sjajna komunikacija između članova stručnog štaba, sa igračima, a sve to se poklopilo sa sjajnim uspehom u Svetskoj ligi. Svestan sam da se tako nešto retko dešava, ali mislim da je i ovo bitan korak u mojoj karijeri, sarađivaću sa izuzetnim stručnjakom kakav je Igor Kolaković, a ambicije Irana su uvek visoke. Radovaću se svakom uspehu Srbije i trudiću se da im budem sjajan domaćin drugog vikenda Svetske lige.

Inače, Nikola Grbić ima još jednog asistenta u nacionalnom timu, Nedžada Osmankača, a da li će i ko zameniti Dragana Kobiljskog, znaće se kada selektor Srbije da predlog stručnog štaba.

 

 

Dogovor sa Zvezdom

DraganceOdlazak u Iran ne znači i da će Dragan Kobiljski napustiti Crvenu zvezdu. Naprotiv. Dogovorio se sa upravom Crvene zvezde da nastavi saradnju sa višestrukim šampionom u naredne sezone.

– Da, ostajem u Crvenoj zvezdi. Tu sam se afirmisao, dogovorili smo se da ostanem još, a želim i da im se zahvalim, jer su imali razumevanja prema mojim obavezama, pa ću tako u klub na leto doći kada se završe akcije iranske selekcije.

 

 

3 Responses

  1. Hvala sto ostajes u Zvezdi sampione!!!

Comments are closed.