Aktuelnosti

GRŠIĆI SELEKTIRAJU KINESKE NADE

Posle skoro decenije rada u našim reprezentativnim slekcijama, braća Milan i Marko Gršić će u naredne godine, a sa mogućnošću produžetka na još tri, sličan posao obavljati u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Pre par dana su potpisali ugovor sa kineskom provincijom Unutrašnja Mongolija i odmah su se latili posla.

– Pre svega moram da izrazim veliku zahvalnost Zoranu Terziću i Branku Kovačeviću, na čiju smo preporuku došli. Rezultati koje postiže srpska odbojka bili su takođe razlog zbog koga su nas angažovali. Naš zadatak je da u Unutrašnjoj Mongoliji spremimo ovdašnju mladu žensku reprezentaciju za Kineske Olimpijske igre 2021. godine – istakao je Marko Gršić, jedan od pomoćnika Zorana Terzića na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Pomenuto takmičenje je u Kini i te kako bitno, najbitnije posle „pravih“ Olimpijskih igara. Višemilionska provincija gde su Gršići, do sada nije imala zapaženih rezultata, ali je ocenjeno da devojke koje tamo igraju odbojku imaju potencijal, pa su zato želeli da angažuju stručnjake iz Srbije.

– Pravo da igraju imaju samo igračice do 19 godina. Naš prvi cilj je da se selekcija koju ćemo mi odabrati, te 2021. godine uđe u završni turnir, a kasnije napadne i medalju. Znamo koliko nas težak posao očekuje, ali je ovo sjajno iskustvo i veliki izazov, i upravo je to bio osnovni motiv zašto smo prihvatili ovu nesvakidašnju ponudu. Verujemo da ćemo u zemlji aktuelnih olimpijskih šampiona dostojno reprezentovati srpsku odbojku i opravdati visok rejting srpskih trenera – rekao je Milan Gršić, koji takođe ima azerbejdžansko zlato.

 

Gr 1