Aktuelnosti

USPELA MISIJA JELENE NIKOLIĆ

Bivša reprezentativka i jedna od najboljih srpskih odbojkašica, Jelena Nikolić, još jednom je napravila „uspešan posao“ i opravdala očekivanja onih koji su u nju verovali. Sa ekipom Turkiš Erlajns, kolo pre kraja drugog kvalifikacionog turnira, plasirala se u elitnu tursku ligu.

– Takav je bio plan, ljudi iz uprave su verovali u nas, mi smo imali sve potrebne uslove i na kraju je postignut cilj. Ni jednog momnta se nisam pokajala što sam zaigrala u ekipi koja nije u elitnom rangu takmičenja koje sam uvek igrala. Ustvari, ovo je veliki klub koji će tek da pokaže sve što može.

Tim u kome je pored Jelene Nikolić nosilac igre bila i jedna od najboljih češlih odbojkašica Aneta Havličkova, nije imao puno problema da se domogne cilja.

– Igra se malo nesvakidašnji sistem, jer u Prvoj B ligi postoje dve grupe, odakle po četiri najbolje prave mini ligu. Odatle po dve prvoplasirane prave novu ligu, od četiri, gde se igraju dva turnira. Malo je napornije da se objasni nego da se igra. Ali, sećaćemo se samo velikog rezultata.

Plasman u elitnu tursku ligu bio je san, a sada je java. Turkiš Erlajns u njoj sa ili bez Jelene Nikolić?

– Dogovor je bio na sezonu, za početak. Rekla sam odavno da je, shodno imenu kluba, reč o ozbiljnim ambicijama, a predesednik kluba je i prvi čovek avio kompanije. Nema razloga da žurimo bilo gde, saradnja je bila najbolja moguća, tako da… Ima vremena.

3 Responses

Comments are closed.