Aktuelnosti

GVIDETI VIDEO SRPSKE TALENTE

27. 3. 2023.

Uz par devojaka koje su zbog povrede propustile okupljanje u Obrenovcu (Rada Perović, Milica Vidačić…), novi selektor ženske selekcije Srbije Đovani Gvideti je mogao da vidi sve ono na šta može da računa u nekoj bližoj budućnosti (ond nekoliko godina), što se tiče devojaka koje trenutno igraju u Superligi Srbije. U skoro četvoročasovnom druženju sa njima, u dve grupe, sreo se sa njihovim vrlinama i manama, i zajedno sa svojim saradnicima ima verovatno jasniju situaciju na čemu bi trebalo raditi. Treningu koji je trebalo da se održi ranije, ali je odložen zbog zemljotresa u Turskoj, odakle Gvideti dolazi, prisustvovalo je 28 devojaka iz nekoliko klubova, a sve je posmatrala i nekolicina (od svih pozvanih) trenera elitne lige Srbije.

-Srećan sam i zadovoljan, jer prvi put nosim ovaj dres na treningu. Jako se dobro osećam, vidim da ove devojke poseduju visok nivo obučenosti, s obzirom da ih do sada nikad nisam video. Znam da vrlo brzo počinje plej – of u Srbiji, i zato se zahvaljujem na saradnji svim klubovima koji su pustili devojke na ovaj trening. Početkom maja počinjemo sa pripremama i videćemo koje će od ovih devojaka tada biti prisutne. Ali ponavljam, jako sam zadovoljan i srećam zbog svega – rekao je selektort Srbije, Đovani Gvideti.

Uporedo sa radom na treningu, sve devojke su prošle i osnovni vid testiranja za koji je bio zadužen višegodišnji kondicioni trener dvostukih šampionki sveta, magistar Vladimir Banković, a podaci će biti arhivirani uz sve one devojke koje su i do sada nosile plavi dres.

 

28 odabranih

Na treningu u Obrenovcu, majicu sa oznakama najbolje selekcije sveta nosile su Aleksandra Ćirović, Nina Mandović, Bojana Gočanin, Minja Osmajić, Stefana Pakić, Ana Malešević, Hena Kurtagić, Božica Marković, Jovana Zelenović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović, Isidora Kockarecić, Branka Tica, Jovana Cvetković, Marija Miljavić, Ana Mihajlović, Tara Taubner, Dunja Grabić, Sonja Danilović, Matea Petrović, Simona Mateska, Anđelka Novosel, Milica Medved, Una Vajagić, Iva Šućurović, Jovana Antić, Ksenija Tomić i Elena Bajić.

 

I ministar na tribinama

Treningu novog selektora Srbije sa devojkama koje igraju u Superligi Srbije, prisustvovao je i Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije. Očigledno da je malo slobodnog vremena iskoristio da „vrati“ malo u trenerske dane, i pogleda kako to radi jedan od najboljih trenera Evrope trenutno.