Aktuelnosti

HALKBANKA BEZ KOVAČA: NISAM IZNENAĐEN

23. 4. 2024.

Šest godina je trebalo da ekipa Halkbanke opet osvoji titulu šampiona Turske. I bilo je potrebno da vrate pored klupe Slobodana Kovača koji je i te 2018. bio jedan od bitnih razloga zbog koga je tim iz Ankare postao prvak. Samo nekoliko dana pošto je šampionat završen, a u kome je Halkbanka osvojila “duplu krunu”, pomalo iznenađujuća vest došla je od strane uprave, a to je da se sa srpskim stručnjakom, koji je osvojio i poslednju medalju sa reprezentacijom Srbije, ne nastavi saradnja.

– Nisam iznenađen jer već neko vreme kruži priča da će budžet kluba biti dosta manji. Čekalo se zasedanje borda banke, kojo odlučuje o svemu, i on je po svojoj prilici potvrdio te pretpostavke. U prilog tome ide i podatak da nisu produžili ugovor ni sa dvojicom najzaslužnijih za duplu krunu Ervinom Engapetom i Nimirom Abdel Azizom. Za razliku od mene mnogi igrači su iznenađeni i dobio sam veliki broj poruka gde im nije jasno zbog čega je sve to tako.

Sasvim je sigurno da će Slobodan Kovač posle ovakvog posla u tek okončanoj sezoni imati ponude Zašto ne i od nekog kluba iz Turske.

-Tek sam stigao u Srbiju i sledi bar nekoliko dana odmora. Verovatno je malo onih koji su očekivali da će ovako nešto da se desi, pa niko nije računao da ću biti slobodan, ali eto desilo se šta se desilo i čekam na naredni posao. Bilo je ovo jedna teška i naporna sezona gde smo postigli veliki uspeh osvajanjem dva trofeja i dobrim igrama u Ligi šampiona.