Aktuelnosti

RELJIĆ OSVOJIO TAJVAN

24. 4. 2024.

Prvo pa muško, i to sa ženskom ekipom. Tako bi se mogla nazvati sezona srpskog trenera Siniše Reljića koji je u dalekom Tajvanu postao šampion, gde je po prvi put u svojoj uspešnoj karijeri vodio dame. Njjegova ekipa, Top spid, je u pomalo čudnom sistemu takmičenja osvojila dve titule. Evo i na koji način.

-Kao prvo igra se pet krugova sa po pet ekipa koje su poprilično ujednačene a moj tim do sada nije bio ni blizu da igra za titulu, a ne da je osvoji. Prvi “presek” je bio posle pomenutih pet krugova takmičenja. Tu smo bili ubedljivo najbolji i pripala nam je titula, nazovimo je prva. Posle smo igrali plej – of i duplirali uspeh. Ono što je interesantno jeste da ni za jednu ni za drugu titulu nismo dobili ni medalje ni pehar.

Poprilično je hrabro je “gospodin” Reljić, kako su ga odavno prozvali u srpskoj odbojci, prihvatio poziv da ode u nepoznato, a društvo mu je pravio dugogodišnji saradnik i kondicioni trener Miloš Aćimović.

-Bilo je to jedno sjajno iskustvo za nas nešto što na kraju krajeva vredi proći. Naravno da je u opticaju ponuda da ostanemo. Iskren da budem, nije nam ni bilo loše. Naprotiv, ali opet verujem da će se pojaviti još neke mogućnosti da ćemo biti u situaciji da biramo malo više.

Svoju uspešnu trenersku karijeru Siniša Reljić počeo je sa mlađim selekcijama Vojvodine sa kojom je nekoliko godina bio neprikosnoven u Srbiji, potom ga je put odveo u Budvu gde je sa Budvanskom rivijerom bio najbolji u Crnoj Gori, a onda je sledio zapažen uspeh u Libanu i finale plej – ofa, potom bronza u šampionatu Katara i sada zlato sa odbojkašicama iz Tajvana.

-Razlika je samo u tome što ovde nemam ni sliku sa peharom a ni medalju kao uspomenu. Ali to je jedan od mnogo razloga po kome ću pamtiti provedeno vreme u Tajvanu.