Aktuelnosti

HOFU POMERA GRANICE

Svako javno pojavljivanje naših devojaka u Hofuu uzrokuje aplauze prisutnih. Tako je bilo prilikom dolaska u hotel Grand, tako je bilo na prvom treningu, a kada su svi mislili “to je to”, desilo se novo prijatno iznenađenje. Domaćin je pre popodnevnog treninga tima Zorana Terzića priredio kraći kulturno zabavni program, u kome je hteo da predstavi svoju istoriju, ali i tradicionalnu gostoljubivost prema srpskom narodu. Ne kriju da su godinu dana spremali sve to, da su išli na časove srpskog jezika kako bi na pravi način izgovarali njima teške reči i slova.

BubnjeviDevojke i stručni štab su sedeli i gledali male bubnjare” kako izvode svoju tačku sa jednostavnim nazivom “Dobrodošlica”, da bi zatim svako od članova srpske ekspedicije bio prozvan i dobio aplauz prisutnih domaćina. Usledio je potom pozdrav na tri jezika, japanskom, engleskom i srpskom. Naravno, nisu izostali pokloni, pa su svi gosti dobili, sada već dobro poznate majice na kojima piše “Napred Srbija”, koje su navijači iz Hofua nosili prošle godine u Sendaiju, a sada su ih opet spremili.

MajaaGradonačelnik Jutaka Ikeda se opet poklonio devojkama, selektoru Terziću, a kada je od kapitena plavih dama, Maje Ognjenović, dobio zastavicu sa potpisima svih devojaka, nije mogao a da ne kaže:

– Nadam se da ću moći da se pohvalim da su ovo potpisi osvajača zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

I opet su bili prisutni svi viđeniji funkcioneri grada koji voli Srbiju na jedan specifičan način. Specifičan do te mere da na loptama za trening piše “Hofu navija za Srbiju”. S obzirom da su treninzi otvorenog tipa, mnogo je onih koji žele vide, slikaju se ili bar “overe” sa devojkama koje su među najboljima na planeti.

 

RasaDruženja i prilike za aplauze će biti sigurnio još. Prva prilika je trening utakmica našeg tima sa Meksikom, gde su domaćini najavili veliku podršku (nedelja 11 časova po srpskom vremenu), ali i dan kanije kada će treneri naše reprezentacije održati javni trening za stotinak dečaka i devojčica iz Hofua, kao i njihove trenere. Verovatno ni to neće biti sve, jer građani Hofua vole odbojku i uvek su spremni da iznenade.