Aktuelnosti

SP MUŠKARCI – IGRALE SE DELIJE

Konačno su naši najbolji odbojkaši odigrali meč koji nije bio dramatičan, gde su njihovi navijači i sve veći broj poštovalaca, mogli da odmore malo svoje živce. Zabaležili su još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu, koja bi mogla da bude i definitivna potvrda plasmana u narednu rundu, gde će se naći samo najboljih šest na planeti.

Argentinci su dan ranije iznenadili Poljake i tako opravdali ono što o njima mnogi misle, a to je da nekako najbolje i najopuštenije igraju kada više nemaju šanse za visok plasman. Ali, namerili su se na nekog ko je spremniji, disciplinovaniji, ima veći broj kvalitetnih igrača, u krajnjem slučaju bolji tim. Iako je duel sa Francuskom bio iscrpljujući, selektor Nikola Grbić je na teren poslao čak petoricu od sedmorice koji su izneli najveći teret. Nije bilo Atanasijevića, ali ga je zato opet sjajno zamenio Luburić, dok je Majstorović dozvolio Rosiću da mirno posmatra susret.

Većih problema nije bilo, igra je tekla onako kako su plavi zamislili i kako je ustvari i trebalo da bude. Bolji procenat napada, mnogo uspešniji prijem servisa koji je sve to omogućavao, tri puta više blokova, precizniji servis, uprkos malo većem broju grešaka iz tog elementa… Sve je to bio uzrok što je naš tim glatko osvojio dva seta, da bi se u trećem malo predahnuli, jer ne treba zaboraviti da su nepuna 24 časa pre igrali na “krv i nož” sa Francuzima. I kada su Argentinci poveli sa 12:7, pa sa 16:10, to kao da je bio znak našim igračima da malo dodaju gas i skrate meč, a sebi daju pola sata više pauze pred poslednji duel u H grupi, gde se sastaju sa Poljskom. Susret je vrlo brzo bio gotov, naš tim je pozdravio navijače i otišao da se sprema za duel sa aktuelnim svetskim prvakom.

– Zahvalni smo svima koji nas podržavaju, pre svega ljudima koji su bili u Bariju, koji su sada u Varni, osećamo njihovu podršku. Znali smo kako igra Argentina, ali smo takođe znali koje su naše prednosti. Iskoristili smo ih i sada nas čeka duel sa Poljskom. Mislim da se dobro znamo, ali i da ukoliko budemo energetski na nivou koji smo imali do sada, ukoliko i dalje nastavimo da igramo koletivno, a nema razloga da tako ne bude, rezultat mora da bude povoljan – smatra Srećko Lisinac.

Dva velika tima, Srbija i Poljska (nedelja 19,40), duel koji če definitivno rešiti sve dileme, jer na “fajnal siks” Svetskog prvenstva idu pobednici četiri grupe i dve nejbolje drugoplasirane selekcije.

http://italy-bulgaria2018.fivb.com/en/results-and-ranking/round2

Statistika Srbija Argentina