Aktuelnosti

I BELHATOV SLAVI SRBE

Kao i mnogi drugi gradovi, tako i Belhatov slavi Srbe. Naravno, osvojili su titulu šampiona Poljske (posle Super kupa od pre par meseci), a u ekipi SKRA su zlatne medalje dobila trojica naših momaka, Srećko Lisinac, Milan Katić i Aleksandar Nedeljković. U finalu su sa dve pobede, koliko je i bilo mečeva, preoteli krunu, sada već bivšim šampionima iz Keđeržina i postali kraljevi Poljske.

– Mislim da bolji oproštaj posle četiri sjajne godine u Belhatovu nisam mogao ni da zamislim. Jeste da ima jedan Kup i dva Super kupa Poljske, titulu u Nemačkoj, ali biti šampion u jednoj od najodbojkaškijih liga na planeti je nešto izuzetno. Samo mi znamo koliko smo truda i rada uložili u sve ovo – rekao je Srećko Lisinac, najbolji pojedinac poslednjeg meča, koji skoro sigurno karijeru nastavlja u Trentinu.

Iako ih nije bio u igri, Milan Katić i Aleksandar Nedeljković davali su veliku energiju svojim saigračima, pa su i oni i te kako bitni u „celoj priči“.

– Kad su u ženskoj konkurenciji mogle Bianka, Stefana i Slađana, zašto da to isto ne uradimo i mi… Šalu na stranu, ovo je veliki uspeh, titula koja je osvojena na terenu protivnika u utakmici gde je Srećko Lisinac odigrao sjajan meč, za svu trojicu nas Srba koji smo u Belhatovu. Srećni, a kako drugačije, se vraćamo kući – dodao je Katić

Pomenutu trojicu momaka očekuje samo par dana slavlja, jer su pripreme reprezentacije Srbije, na čijem su spisku, odavno počele.