Aktuelnosti

I ZVANIČNO – NAJBOLJI!!!

Dolazi vreme sumiranja rezultata, odnosno biranja najboljih u godini koja se polako bliži kraju. Evropska odbojkaška konfederacija nije uspela najbolje da “sakrije” svoj izbor, pa je tako poznato da će na svečanosti u Sofiji trofeje dobiti troje naših predstavnika. Doduše, ko se malo više posveti dešavanjima u ovom sportu, odavno je mogao da nasluti bar većinu stvari.

Za najboljeg trenera u muškoj konkurenciji izabran je Slobodan Kovač. Selektor reprezentacije Srbije je osvojio Evropsko prvenstvo, ali i Čelendž kup dok je bio trener Belogorja. To su jednostavno “preporuke” koje nije imao ni jedan trener na Starom kontinentu.

Oko najboljeg igrača nije bilo dileme. To je Uroš Kovačević, u čijem znaku je prošlo prvenstvo Evrope, na kome je potvrdio talenat, mada će pre biti kvalitet koji ima i koji su mnogi bili skloni da ospore. U prethodnoj sezoni, sa Trentinom je postao sveksli klupski šampion, osvojio je Kup CEV, gde je poneo i laskavu titulu MVP, a bio je najbolje ocenjeni igrač italijanske lige, najjače na svetu.

A šta reći o Tijane Bošković koja sa 22 godine ulazi u istoriju odbojke kao trostruki osvajač priznanja za najbolju odbojkašicu Starog kontinenta. Njene igre prati ceo svet, ona je skoro uvek MVP takmičenja na kojima igra, što je potvrdila i na nedavno završenom Prvenstvu Evrope igranom u Ankari.

TerzaTrebalo je ovo da bude u potpunosti veče (potpune dominacije) srpske odbojke, ali po nekom čudnom sistemu odlučivanja najbolji trener odbojkašica nije Zoran Terzić. Po nejasnom kriterijumu “jača” je titula pobednika Lige šampiona, nego prvaka Evrope, pa će nagrada pripasti Masimu Barboliniju, koji stoji pored klupe Novare. Treba reći da je trofejni srpski stručnjak bio uskraćen istog priznanja i pre dve godine kada je naša selekcija takođe osvojila zlato na šampionatu Starog kontinenta u Bakuu, a da ga je u uspešnoj karijeri prvi i jedini put dobio prošle godine.

Bilo kako bilo, Evropa se klanja Srbiji, srpskim igračima, igračicama, trenerima, trofejima, medaljama… I jednostavno im ne mogu ništa!