Aktuelnosti

EVROPA SE POKLONILA TIJANI, BOBI I UROŠU

Gala veče u Sofiji bilo je u bojama srpske trobojke, najviše puta se pomenulo ime naše zemlje, najviše aplauza je bilo posle pominjanja da su Slobodan Kovač, Tijana Bošković i Uroš Kovačević iz reprezentacije Srbije. I svo troje su, uprkos obavezama, bili prisutnu, ukazavši poštovanje domaćinu za trud da ovo veče izgleda baš tako – gala.

U svojim kategorijama, najboljeg trenera Evrope u muškoj odbojci, kao i najboljih pojedinaca, bili su bez premca i konkurencije. Rezultati su to i pokazali, gde su obe naše selekcije na krovu Evrope. Za najboljeg trenera u ženskoj odbojci izabran je Masimo Barbolini, čime je prema Zoranu Terziću po mnogim mišljenjima učinjena velika nepravda. Nagrade za životno delo dobile su Frančeska Pićinini, Neslihan Demir – Guler, kao i Bas Van de Gor, Dančo Lazarov i Dimitar Karov. Kada je bič volej u pitanju, za najboljeg trenera proglašen je Kare Mol, kraljice peska su Tina Graudina i Anastasija Kravčenoka, a kraljevi Vječeslav Krasilnikov i Oleg Stojanovskij. Događaji godine su Evropski šampionati u obe konkurencije koji su igrani po prvi put u osam država.

IMG-20191025-WA0001Pored nagrađenih srpskih predstavnika u Sofiji su bili i čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, Đula Mešter i Jelena Nikolić. Čisto da čestitki od strane ostalih iz Evrope bude još više.