Aktuelnosti

IGOR KOLAKOVIĆ: IRANCI „U FOLDERU“

Teško da je ijedan strani trener završio saradnju sa jednim tamošnjim timom na način na koji je to pre par dana okončao Igor Kolaković. Kada je definitivno okončana saradnja, dobio je ogroman broj poruka zahvalnosti sa svih strana. Putem raznih društvenih (i ne samo tako) mreža, od strane igrača, saradnika, navijača, kolega… Podesćanja radi, ugovor selektora koji je isticao 1. septembra, čelnici Federacije su, usled leta bez reprezentativnih obaveza, želeli da „skrate“ i predložili su raskid ugovora. Čovek koji je nekoliko godinasa velikim uspehom vodio i najbolji tim Srbije, prihvatio je njihovu želju, ali su ostale „pojedinosti“.

– Končno je sve gotovo, konačno smo raskinuli ugovor, sve se dogovorili i konačno sam bivši selektor Irana. Razišli smo se kako sam i priželjkivao, onako kako smo i sarađivali, znači prijateljski, jako lepo i korektno. Nosim sjajne uspomene, odlična prijateljstva, uz žal što nismo odradili i završni deo ciklusa, Olimpijske igre. Ali to je bila viša sila.

Jedina stvar koja nekako „tišti“ ljubitelje odbojke u Iranu jeste zašto čelnici iranske odbojke nisu produžili ugovor na još godinu dana…

– Nije bilo ni pokušaja da se tako nešto uradi, naravno sa njihove strane. Sada treba da postave novog selektora, a prve akcije biće po svoj prilici tek na leto sledeće godine. Hoće li biti domaći ili opet neki stranac… To je već na njima. Što se mene tiče, oni su već stavljeni u „foldeu“.

Ali podršku tokom vremena provdenog na poziciji selektora Igara i poslednjih nekoliko dana, svakako ne može i neće tako lako da zaboravi.

– Sa svima sam izgradio sjajan odnos. Osećao sam podršku sve ovo vreme, kako od igrača, pa preko ljudi iz Federacije, pa do publike. Taj utisak je stalno bio iznad svih problema koji su se povremeno provlačili. Ali, sve to je prošlost, idemo dalje.

U prošlosti ostaju i veliki uspesi, prva FIVB medalja, „azijska zlata“, mnogo vrednih pobeda, „skalpovi“ velikih timova, prepune dvorane i navijači koji su ga obožavali.