Aktuelnosti

KOVAČA SLUŠALO I BLIZU 500 GRKA

Samo par dana pošto je održao predavanje srpskim trenerima, Slobodan Kovač je putem video linka gostovao i u Grčkoj. Za samo tri dana, koliko je trajala najava ovog dogašaja, javilo se blizu 500 zainteresovanih trenera. Srpski selektor je pričao na istu temu kao i srpskim trenerima „Analitička obrada i statististička analiza igre protivničkog dizača“, a Grci su bili naročito zainteresovani za način treninga koji je sprovodio na putu ka zlatnoj medalji na Evropskom šampionatu prošle godine.

Imao je video i statističku podršku jednog od svojih dugogodišnjih saradnika, Milana Simojlovića, skauta plavih, ali i u vidu prevoda od strane nekada uspečnih grčkih studenata u Beogradu, a danas poznatih i priznatih trenera, Aristeidisa Angelopulosa i Stavros Vicios.

Inače, pre Kovača, prošle nedelje, jedno predavanje im je održao i Zoran Gajić, danas predsednik OSS, a nekada trener u Grčkoj, koji je sa dugogodišnjim predsednikom Odbojkaških trenera Grčke Kostasom Haritonidisom, dogovorio saradnju u ovom vidu. Na kraju Kovačevog predavanja, bilo je mnogo pitanja, kao i veliki broj poruka zahvalnosti grčkih trenera, koji nisu krili da su u dva i po sata druženja sa šampionom, mnogo toga naučili. Ideja je da se jednog dana, kada se za to ukaže prilika, isti akteri nađu, ali tada „oči u oči“ i istu temu, ali i neke druge, obrade onako kako to i treba, na terenu.