Aktuelnosti

ITALIJA BEZ FINALA, ZA ZLATO SRBIJA – BRAZIL

13. 10. 2022.

Repriza finala iz 2018. se ipak neće dogoditi. Srbija će braniti titulu šampiona u Apeldormu, a napadaće je Brazil. Južnoamerikanke su bile bolje od Italije posle četiri seta, napravivši tako, ako u ovoj fazi takmičenja to uopšte i može, iznenađenje. I zato će sa Srbijom odlučivati o tome ko će poneti titulu šampiona planete.

Brazilke su po drugi put u kratkom periodu dokazale da imaju protivigru za tim kome su možda za nijansu davane možda i najveće šanse za zlato. Ali pre početka šampionata. Pre nekoliko dana su slavile posle taj – breka, i kao da su tada isprobale sve ono što u njihovoj igri baš „ne leži“ evropskim šampionkama. Fantastična igra u odbrani, koju je postavio iskusni Ze Roberto Gimaraeš, protkana sa sjajnim blokom, omogućili su brazilskoj selekciji veliku radost na kraju meča. Kada se podvukla crta, videlo se da je brazil postavio čak 21 blok, što je izuzetan učinak, a čak polovinu sjajna Ana Kristina, da Italiji nisu pomogla ni 30 poena Paole Egomu, da je finalista Svetskog prvenstva imao daleko bolju koncentraciju u presudnim momentima prvog i trećeg seta, a da je Gabi Gimaraeš opet znalački vodila svoj tim do pobede. I ono najvažnije, da su potpuno zasluženo učesnice poslednjeg meča Svetskog šampiona.

Subota je dan kada će se deliti medalje, pa će od 16 časova o bronzi odlučivati Amerika i Italija, a o šampionu planete Srbija i Brazil četiri sata kasnije.

Statistika Italija Brazil