Aktuelnosti

IVAN MILJKOVIĆ POSETIO SAVEZ ISLANDA

Privatna poseta Islandu imala je u jednom svom delu neočekivani tok za Ivana Miljkovića. Naime, prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije je boraveći u Rejkjaviku, posetio je tamošnju Federaciju i popričao sa „kolegom“ po funkciji, Stefanom Johanesonom.

– Sve se desilo sasvim slučajno i spontano. Dok sam šetao gradom, prišla su mi dvojica momaka, ispostavilo se da su treneri ženske selekcije Islanda, koja je nedavno igrala protiv naše selekcije u Poljskoj. A još plus su iz Italije, tako da su me pozvali da, ukoliko imam vremena, budem gost njihove Federacije. Vrlo rado sam prihvatio. Dočekao me je njihov potpredsednik Stefan Johaneson, popričali smo o raznim stvarima. Izuzetno nas cene, bila im je čast da igraju protiv nas, a ponose se i što imaju zajedničku fotografiju sa našim devojkama.

To što su Srbija i Island u odbojkaškim okvirima „dva sveta“ nikako ne znači da jednog dana ne može da dođe do neke saradnje.

– Bili su izuzetno ljubazni, oni su odbojkaški skromna nacija, ali imaju želju da uče. Uspostavili smo kontakt, nikad se ne zna. Rekao sam im da mogu da računaju na našu pomoć ukoliko im bude potrebna.

Ivan Island 1Na kraju nije izostalo i fotografisanje za uspomenu na dan kada je jedan od najboljih igrača sveta svih vremena posetio prostoriju Odbojkaške federacije Islanda. Sva trojica domaćima, Stefan Johanesom, Frančesko Napoletano i Lorenco Ćansio, ispod fotografija su napisali isto:

– Great moments with great Ivan.