Aktuelnosti Svetska liga

WL 2017. IZ PRVE U ODBRANU TRONA

Jedan trijumf iz tri meča u Kordobi bio je potreban našim najboljim odbojkašima da bi i zvanično bili učesnici finalnog turnira Svetske lige koju su osvojili lane. I u prvom pokušaju su to ostvarili, doduše posle pet setova protiv Argentine, ali svaka pobeda se u ovom takmičenju broji, a naročito kada se posle dugog puta promeni vremenska zona.

Bilo je opet dosta uspona i padova našeg tima, mada treba istaći da su sa De Ćekom Argentinci sasvim drugačiji tim u odnosu na prošli vikend u kome su plavi lako trijumfovali. Mogao je srpski tim i ranije da dođe do trijumfa, s obzirom da je imao dve meč lopte u dramatičnoj završnici letvrtog seta, ali im je malo popustila koncentracija. Baš kao i posle visokog vođstva u taj – breku, ali su tu prednost Ivović, Jovović, Kovačević, Lisinac, Luburić, Podraščanin i Majstorović znalački pretvorili u konačnu pobedu.

Sigurno da će branilac zlatne medalje od prošle sezone težiti pobedi i u meču drugog kola grupe u Kordobi (subota 21,00) protiv Bugarske, ali će verovatno šansu dobiti neki igrači koji protiv Argentine nisu ulazili u igru. Bilo kako bilo, prvi korak je napravljen, prolazni cilj je ostvaren, što znači da sve funkcioniše, a očekuju se tek prave igre.

 

Photo: fivb.org