Aktuelnosti

NEMANJA PETRIĆ: HVALA MODENA, RED JE NA HALKBANKU

Tandem Slobodan Kovač – Nemanja Petrić opet je na istom mestu. To znači da je Halkbanka, ovogodišnji spektakularni šampion Turske, dobio novo pojačanje u vidu srpskog reprezentativca. Tako je Nemanja Petrić posle šest sezona u Italiji promenio zemlju u kojoj će igrati i sebi zadao nove ciljeve – uz starog trenera.

– Nema šta da se krije, Boba je bio jedan od glavnih razloga mog potpisivanja za Halkbanku. Zna se kako smo sarađivali tri godine u Peruđi, isto toliko vremena je prošlo od tada, i iskreno jedva čekam da ponovo budemo zajedno na treningu. Uz sve to imaćemo dobar tim, igraćemo ligu šampiona i verujem u tom takmičenju postizati vredne rezultate i igrati zapaženu ulogu.

Od Modene se rastao na način na koji to rade veliki igrači, oni koji zaista ostave dubok trag u klubu i kao takvi budu obožavani od strane navijača. Uputio im je pismo u kome se zahvaljuje na svemu što je proživeo u prethodne tri godine.

– To je bio jedini način da im iskažem svoje emocije. Za tri godine pet trofeja, veliki broj prijatelja, mnogo lepih trenutaka sa navijačima… Bio je to najlepši period u mojoj karijeri, bez dileme. Ponosan sam što sam bio deo takve priče, a uloga kapitena je bila velika čast i samo je dala pečat na vreme provedeno u Modeni. To je mesto gde ću se uvek rado vraćati i godine kojih ću se uvek rado sećati.