Aktuelnosti

IZBORI U OSS: SVI PREDLOŽILI GAJIĆA

Krajem novembra ističe četvorogodišnji mandat rukovodstvu Odbojkaškog saveza Srbije, pa je stoga prošle nedelje, 29, oktobra, raspisan konkurs za predlog kandidata za nove izbore. Iako je rok za podnošenje prijava bio sreda 4. novembar u roku od samo dva dana sva udruženja i regionalni savezi (Udruženje odbojkaških klubova prvih liga, Udruženje odbojkaških klubova republičkih liga, Udruženje odbojkaških sudija Srbije, Odbojkaški savez Vojvodine, Okružni odbojkaški savez Zlatiborskog okruga, Okružni odbojkaški savez Valjeva, Odbojkaški savez Beograda, Odbojkaški savez Kosova i Metohije, Udruženje odbojkaških trenera Srbije, Međuokružni odbojkaški savez Raško – Rasinskog okruga, Međuokružni odbojkaški savez Kragujevca, Odbojkaški savez Nišavskog okruga, Odbojkaški savez Braničevako – Podunavskog okruga, Međuokruzni odbojkaški savez Leskovca i Međuokružni odbojkaški savez Zaječara) poslali su predloge sa samo jednim imenom – Zoran Gajić.

Većina njih je kao obrazloženje navela i obrazloženje u kojime se mahom kaže da je Odbojkaški savez Srbije u prethodnom periodu sjajno radio da su sve nacionalne selekcije postigle vrhunske rezultate, da treba nastaviti sa istim ciljevima i programom i da nema razloga da bilo ko drugi bude na čelu ove trofejne organizacije.

Izborna Skupština je tim povodom zakazana za subotu 7. novembar, u podne u hotelu „Hajat“ u Beogradu, gde bi delegati trebalo i zvanično Zoranu Gajiću i njegovim saradnicima da izglasaju novi, petogodišnji mandat.