Aktuelnosti

JAPANCI NAS ŽELJNO IŠČEKUJU

Bližo se start Svetskog šampionata za odbojkašice koji se igra u Japanu. Biće to prva prilika za “upoznavanje” jedne naše selekcije sa građanima Hofua, jednog od mnoštva odbojkaških gradova širom “Zemlje izlazećag sunca”, čiji su čelnici prošle godine potpisali sporazum sa Odbojkaškim savezom Srbije da sve naše nacionalne selekcije pred neko veliko takmičenje u njihovoj državi, mogu da gostuju kod njih, da se pripremaju i aklimatizuju koliko god to žele.

Inicijator toga je bivši ambasador Japana u Beogradu, počasni građanin Beograda, a sada predsednik udruđenja jamnasko – srpskog prijateljsta, Tadaši Nagai. On će sasvim sigurno sačekati naše devojke u Hofuu, a ovih dana su čelnici OSS, predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević, bili gosti sadašnjeg ambasadora Đunićija Marujame i drugog sekretara Jukin Gonde, sa kojima su razgovarali upravo o gore navedenim temama.

– Poznata je japanska pedantnost i predanost, i sa time se srećemo na svakom koraku, skoro svakog dana. Ne žele ništa da prepuste slučaju, sve su organizovali do najsitnijih detalja i uvek pitaju da li je još nešto potrebno. Zaista im dugujemo ogromnu zahvalnost, a u sve to će se prve uveriti devojke, pre Svetskog prvenstva. Već su postavljene velike fotografije svih odbojkašica, stručnog štaba… Prošle godine su čak došli u Sendai da bodre naš tim u duelu baš protiv Japana. Nije isključeno da u njima imamo verne navijače kada se bude odlučivalo o medaljama. I ambasador, Njegova ekselencija Đunići Marujama voli sport, vrlo dobro zna šta nama znači Svetski šampionat u Japanu, i te kako doprinosi tome da već sada možemo da kažemo da će period u Hofuu proteći bez greške – izneo je svoje utiske Ivan Knežević.

Plave dame će put Hofua, na aklimatizaciju, krenuti najverovatnije 20. septembra, odakle će se potom preseliti u Hamamacu, gde 29. istog meseca igraju prvi meč na SP protiv selekcije Dominikanske Republike.