Aktuelnosti Odbojka na pesku

NA ŠTRANDU PRESLIKALI ADU

Definitivno su Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić u ženskoj, odnosno Stefan Basta i Lazar Kolarić u muškoj konkurenciji najbolje što Srbija ima u bič voleju. Malo toga se razlikovalo na sedmom ovogodišnjem turniru Banka Poštanska štedionica lige u odbojci na pesku koji je igran u Novom Sadu od pre sedam dana. Pomenuti parovi su bili dominantni baš kao i na Adi Ciganliji u Beogradu, osvojili su nove bodove i sada sa nestrpljenjem iščekuju poslednje okupljanje u Somboru, gde će po svoj prilici da “overe” titule.

U konkurenciji dama, par Mrđan – Aleksić je trijumfovao šesti put za redom ovog leta. To nove titule su stigle tako što su u finalu bile bolje, ne protiv večitih rivala Katarine Raičević i Nataše Savović, koje su ovog vikenda odmarale, već Anje Mesildžić i Milice Beljanski i to prilično ubedljivo, 21:13, 21:10. Do mesta na postolju, kao treće, stigle su i Marija i Tamara Miljević.

Još manje interesantnim su finale, u muškoj konkurenciji, učinili Stefan Basta i Lazar Kolarić. Njima se igranje u Srbiji svodi u neku ruku kao malo jači trening. Opet su u borbi za zlato bili bolji od Saše Surle i Ivana Lozića 21:9, 21:13, a da sve bude po sistemu „copy paste“ kao u Beogradu, pobrinuli su se Damjan Pušonjić i Vukašin Rajković.

Najboljih osam u obe konkurencije, igraće od 16. do 18. ovog meseca na završnom, pozivnom turniru u Somboru. Domaćini najavljuju spektakl, kao i ranijih godina, a samim tim što je planirao da se finale, na centralnom gradskom trgu igra u subotu od 22 časa, govori u prilog da će spektakl stvarno i biti.