Aktuelnosti

JEDINSTVO ŠAMPION – VIŠE NEGO ZASLUŽENO

24. 4. 2023.

Godine mukotrpnog i predanog rada u Staroj Pazovi, konačno su se isplatile. Jedinstvo je novi šampion Srbije, prvi put od kada klub postoji, a zasluženo kao retko ko do sada. Ekipa koja godinama proizvodi igrače, koja radi sistemski skoro deceniju, u finalnoj seriji koja je trajala četiri utakmice, savladala je Ub i tako im vratila za poraz u Kupu Srbije. Ova dva tima su podelila trofeje, ali je nekako slađi i ubedljiviji, a u krajnjem slučaju i više se vrednuje – ovaj šampionski.

Mlada ekipa sjajnog stručnjaka Jova Cakovića je izuzetno odreagovala, s obzirom da su pehar skoro pa u svojim rukama imale pre par dana na Ubu, ali kao da su počele prerano da slave i on im je izmakao. Posle takvog šoka, mnogi su se zapitali da li će izdržati pritisak , a one su to pokazale ustilu iskusnih igračica, kao da uza sebe imaju desetak reprezentativnih godina. Ovaj duel je odlučen kada je domaćin u drugom delu manjak od četiri poena, pretvorio u dobijen set. Posle toga samo nisu dozvolile da se ponovi ono što se desilo na Ubu. Stečenu prednost su samo uvećavale, do konačne radosti koju su podelile sa svojim vernim navijačima.

Ostaće zabeleženo da su prvu šampionsku titulu za Jedinstvo iz Stare Pazove osvojile Minja Osmajić, Milica Medved, Maša Lakićević, Isidora Kockarević, Jovana Punišić, Marija Miljević, Ivana Nedeljković, Jana Pavlović, Sonja Danilović, Jovana Zelenović, Tamara Miljević, Katarina Rodić, Mina Dragović i Branka Tica, koja nje proglašena za najbolju igračicu finala. Trener je Jovo Caković, koji je najzaslužniji što je ovaj grad dobio novog šampiona.