Aktuelnosti

SKANDAL U ORAŠJU – KINEZ POVREĐEN LASEROM !?

23. 4. 2023.

Finalna serija Premijer lige BiH je u toku, dva meča su odigrana, i Radnik i Domaljevac imaju po jednu pobedu, a svi pričaju samo o incidentu koji se desio na prvom susretu. Naime, odbojkaš ekipe iz Bjeljine, kineski internacionalac Adai Ksu Jin Ka, povređen je laserom na meču igranom u Orašju. Prilikom pripreme za servis, neko iz publike mu je laserskim zrakom prešao preko lica, koji se malo duže zadržao na oku. On se uhvatio za isto, požalio treneru Vladimiru Šarencu, sudije su na trenutak prekinule meč i samo opomenule gledaoce da to više ne čine. Meč je nastavljen, ali se odmah videlo da sa Kinezom nije baš sve u redu, jer su mu padale neke lopte koje nikada do sada nisu, i to baš u levu stranu, na kojoj je povređeno oko.

Radnik je poražen, ali još gore je to što je posle detaljnih pregleda po završetku meča, ustanovljeno da je Adai Ksu Jin Ka zadobio težu povredu, nije igrao u revanšu, koji je njegov tim u Bjeljini dobio, i neće ga biti ni u majstorici koja se igra u subotu.

A najgore od svega je što niko od čelnika takmičenja nije odreagovao i, kao što bi bilo normalno, kaznio domaći tim. Srpski trener, Vladimir Šarenac, koji je sa svojim igračima već osvojio dva trofeja, Kup RS i Kup BiH, pokušava da svoje igrače usmeri samo na dešavanja na terenu, ali posle ovakvih scena, sigurno da niko ne može, a da bar na trenutak ne pomisli na to da će se protiv sebe opet imati iste te „navijače“ iz Orašja.

photo: www.bijeljina.org