Odbojka Srbija

JELENA NIKOLIĆ – POVRATAK U ZEMLJU ODBOJKE

Mnoge stvari su se u životu Jelene Nikolić izdešavale za kratko vreme. Polse srebra na Olimpijksim igrama, usledila je tronedeljna pauza, koja je prošla vrlo brzo, potom odlazak u Montekjari, pa teža povreda, potom oporavak i onda opet onaj osećaj igranja u po mnogima najodbojkaškijoj ligi na svetu.
– Devet godina me nije bilo u Italiji i iskremo rečeno, uželela sam se igranja ovde. Nedostajalo mi je sve ovo, pre svega posećenost utakmica, onda posvećenost odbojci svih ljudi, a onda i kvalitet koji je, kao retko do sada, ove godine izjednačeniji nego ikad. Nekoliko ekipa će ravnopravno konkurisati za vrh tabele, a od onih koji ne budu tu, svako svakog može da pobedi, pa je time uzbuđenje uvek prisutno. Svaki vikend nova borba. Italija je definitivno zemlja odbojke.
Izgleda da se tamošnja federacija, uz pomoć klubova naravno, potrudila da epicentar odbojkaških zbivanja opet vrati na Apeninsko poluostrvo.
– Ovo što sam rekla, ne odnosi se samo na žensku odbojku, već i na mušku. Ne pamtim kada sam pratila njihovu ligu, a sada svakog vikenda pogledam bar po jednu utakmicu. I tamo je zanimljivo, kao i kod nas. A ima i mnogo naših internacionalaca.
A nije Jeleni bilo baš toliko zanimljivo kada su njene saigračice radile “6 na 6”, a ona radila na snazi i što kraćem oporavku.
– Da, baš tako. Na prvom treninu sa novom ekipom, desila se povreda, pukla mi je kost na domalom prstu desne ruke. Srećom, odmah je odrađena operacija, ali dosta dugo nisam mogla da radim ni jedan odbojkaški element. O smeču i igri prstima nism ni pomišljala, blok je bio misaona imanica, a i prilikom čekića se javljao bol. Strpljenje je bilo jedini lek, kako za mene, tao i ostale. Srećom, sve je prošlost. Vratila sam se, igram, bol skoro i ne osećam, a verujem da ću dostići željenu formu vrlo brzo.
U tome će joj svakako pomoći i neumorni sin Aleksa koji je zadužen da mamino slobono vreme što pre prođe. A i mlađe saigračice iz reprezentacije Bianka Buša i Sanja Malagurski.  I tako najverovatnije do pred kraj godine, kada će na nekoliko dana kući. A onda opet po starom.

Photo:legavolleyfemminile.it

3 Responses

  1. Da si ziva i zdrava i da igras jos mnogo godina, jer je takvih malo!

  2. Svaka cast na izgledu i trajanju sve ove godine. Moj si idol.

Comments are closed.